De Cristian Anton,

Prin această listă, jurnaliștii britanici îi îndeamnă pe cei pasionați de domeniul AI să urmărească profilurile de Twitter ale celor 30 de specialiști europeni.

„Nu e întotdeauna ușor să găsești pe Twitter aceste persoane, așa că Sifted a selectat o listă practică a acestor guru ai inteligenței artificiale, pentru a-i urmări. Ei postează lucrări academice, oportunități de angajare, noutăți din AI și alte informații care pot fi greu de găsit printr-o simplă căutare pe Google”, scrie Sifted.

A crescut cu Star Trek și Star Wars

Singurul român care apare pe listă este Maria Luciana Axente, conducător al programelor pentru inteligență artificială din cadrul companiei de consultanță PricewaterhouseCoopers (PwC), la Londra.

Din această poziție, ea conduce programul AI for Good al PwC, pentru utilizarea responsabilă și etică a inteligenței artificiale.

„Am crescut într-un mic sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, spunea Maria Axente, pentru organizația britanică We Are Tech Women, care, la rândul său, a nominalizat-o recent pe o listă scurtă a liderilor-femei din domeniul tehnologiei.

Citeşte şi:

Cum explică Arafat că filmarea secretă de la Colectiv a ajuns la dosar după 4 ani: „Poate a fost o scăpare”

România într-un document al Comisiei Europene: în nicio altă ţară europeană nu mor atâţi oameni în urma unor boli din cauza cărora nu ar trebui să moară!

Luminițele de Crăciun s-au aprins în București, în timp ce mai multe străzi sunt în beznă

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine