De Andreea Radu,

Avocații femeii susțin că unul dintre preoții de la școala catolică i-a sugerat lui Michelle că este împotriva învățăturii catolice să fie însărcinată fără să fie căsătorită și că ar trebui să facă un avort, astfel unitatea de învățământ ar putea evita „un scandal”, potrivit metro.co.uk.

Părintele Joseph Cisetti i-ar mai fi spus femeii că „nu sarcina este problema, ci întreținerea de relații sexuale”.

Sugestiile preotului Joseph nu sunt în concordanță cu reacția celorlalți preoți din unitatea de învățământ, care au lăudat refuzul femeii de a face avort.

Reprezentanții legali ai profesoarei spun că demiterea lui Michelle este o încălcare a Legii privind avortul din Missouri din 1986, care protejează femeile din a fi concediate pentru că au refuzat să facă un avort.

Dar avocații Diecezei Sfânta Tereza evidențiază contractul de muncă al lui Bolen, în care se stipulează: „În îndeplinirea acestor responsabilități solemne ca învățător, mă voi comporta într-o manieră care nu contrazice învățăturile doctrinale și morale (ale Bisericii Catolice)”.

Potrivit contractului, femeia ar trebui „să-și îndeplinească fidel responsabilitățile și în conformitate cu cerințele legii bisericești”.

Femeia a lucrat la școală timp de 15 ani înainte de a i se spune că nu i se va reînnoi contractul de muncă.

Juriul urmează să decidă luna aceasta dacă profesoara a fost demisă pe nedrept din funcție.

Citeşte şi:

Documentar despre abuzurile sexuale asupra măicuțelor, interzis de justiția germană. Un preot a susținut că este „recognoscibil”

Ce spune Papa Francisc despre femeile care au făcut avort

Cazul profesoarei care a pulverizat spray lacrimogen unor elevi din clasa zero. Ce spun părinții copiilor care învață în aceeași școală

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații