Mergi direct la conținut »
O tânără surdo-mută a înfruntat moartea. Valentina s-a aruncat în flăcări ca să-și salveze bebelușul/ FOTO&VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O tânără surdo-mută a înfruntat moartea. Valentina s-a aruncat în flăcări ca să-și salveze bebelușul/ FOTO&VIDEO

O tânără surdo-mută a înfruntat moartea. Valentina s-a aruncat în flăcări ca să-și salveze bebelușul/ FOTO&VIDEO

Dragostea de mamă a fost mai presus de frica de moarte pentru o vasluiancă de 23 de ani, cu handicap din naștere, care s-a aruncat în flăcări ca să-și salveze micuțul de 11 luni, surprins de un incendiu. Tânăra mamă nu a mai ținut cont că în locuință era și o butelie cu gaz, care putea exploda în orice clipă. A trecut cu greu prin foc spre pătuțul pruncului și l-a scos afară. Acum, amândoi sunt la spital, iar medicii fac eforturi să-i salveze viața bebelușului ars pe jumătate din suprafața corpului.

De Theodor Istrate,

Urgia asupra familiei Moroșanu, din localitatea Emil Racoviță, s-a abătut alaltăieri seară, de la un banal scurtcircuit. În acel moment, în casă era doar bebelușul de 11 luni, în timp ce mama și Crina, fetița sa mai mare, de 2 ani, rupeau în curte vreascuri cu care să facă focul în sobă.

Locuința distrusă de flăcări a mamei care și-a salvat bebelușul din flăcări, în județul Vaslui

Tânăra, cu deficiențe de auz și de vorbire, nu și-a dat seama că locuința i-a luat foc până când flăcările nu au ieșit prin acoperiș și prin ferestre.

În momentul în care a întors capul spre casă și a văzut-o arzând, Valentina a trecut prin foc și s-a dus glonț spre pătuțul unde își lăsase băiețelul dormind. Și-a luat copilul plin de arsuri în brațe și a ieșit din casa în flăcări. Nu a putut striga după ajutor, însă a alergat disperată cu băiețelul în brațe spre o vecină, care a sunat la 112.

Locuința distrusă de flăcări, prin care se vede cerul, a mamei care și-a salvat bebelușul din flăcări

Medicii vasluieni au stabilit că micuțul are arsuri de gradele 2 și 3 pe jumătate din suprafața corpului.

Cea mai gravă problemă este că i-au fost afectate căile respiratorii aeriene. Tocmai de aceea și prognosticul este unul rezervat”, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă
Recomandări

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă

Căruciorul bebelușului de 11 luni salvat din flăcări de mama sa, surdo-mută din naștere

Aflat în stare gravă, copilul a fost dus cu avionul la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, iar mama sa a rămas internată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu arsuri pe mâini și cu afecțiuni ale căilor respiratorii.

«Prea ne-a pedepsit Dumnezeu»

Fetița de 2 ani și bunica sa, rămase fără acoperiș deasupra capului, au fost găzduite de o vecină, tot o femeie cu handicap: “Cum să nu-i ajut? Doamne ferește! Pot să stea la mine cât vor”.

Crina, sora bebelușului salvat din foc, și Elena Moroșanu, bunica maternă

Cu lacrimi în ochi, bunica Elena Moroșanu ne-a mărturisit drama prin care a trecut și trece familia sa: “Am mai avut o fată care, la 13 ani, a murit înecată în timp ce încerca să salveze un alt copil. Acum, astălaltă fată a avut ghinionul să dea peste un alcoolic. Când era însărcinată, cu puțin timp înainte de nască, a bătut-o, lovind-o în burtă. Săraca, nu putea să se apere și nici să strige după ajutor, pentru că nu poate vorbi. De atunci nu mai sunt împreună. Acum, a venit și nenorocirea asta, cu incendiul. Prea ne-a pedepsit Dumnezeu”.

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

Crina, fetița cea mare a familiei Moroșanu, a cărei locuință a fost distrusă într-un incendiu

După bătăile încasate de la concubin, Valentina a făcut plângere la Poliție, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat pentru lovire sau alte violențe.

Acum, autoritățile locale încearcă să le găsească o locuință provizorie, iar apoi să le refacă imobilul distrus de incendiu.

”Am găsit o femeie care are casă, moștenire de la mama sa, moartă anul trecut. Acolo vor sta provizoriu, pentru că vrem să ajutăm familia Moroșanu să-și ridice o altă locuință pe locul celei arse în incendiu. Vom elibera locul cu utilajele de la primărie cât mai repede cu putință pentru a ne putea apuca de treabă. Sperăm să ne ajute și lumea din sat și vom vorbi inclusiv cu preotul”, declară primarul Neculai Ciofu.

Singurele surse de venit ale familiei sunt indemnizația de handicap a Valentinei, în sumă de 375 de lei, pensia complementară pentru familia monoparentală și alocațiile copiilor.

Citește și: Un şofer este amendat la fiecare minut, din cauza vitezei excesive! Bucureștiul e pe locul întâi în topul amenzilor de circulație, în Covasna sunt cei mai puțini șoferi sancționați

Close
Închide
  Close