MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

O tonă de tutun ascuns lângă detergenți și balsam. Cum au făcut grănicerii descoperirea

Distribuie

O tonă de tutun uscat a fost descoperită printre cutii cu detergent, la frontiera cu Ungaria. Polițiștii de frontieră de la Petea au oprit un TIR la control și au găsit pungile cu tutun vrac ascunse printre cutiile cu detergent lichid. În acest mod, contrabandiștii voiau să mascheze mirosul de tutun, care nu ar fi trecut neobservat de câinii polițiști. Numai că de data aceasta, grănicerii nu au folosit câinii, ci au procedat conform unei analize de risc.

Captura de tutun a fost făcută miercuri după amiază, când autotrenul a intrat în țară.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că şoferul transporta, conform documentelor prezentate pentru control, detergent și balsam pentru rufe.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, printre marfa transportată, echipa mixtă de control a descoperit cinci paleți pe care se aflau mai multe cutii care conțineau tutun vrac pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta niciun document de proveniență au comunicat polițiștii, potrivit jurnalmm.ro.

Cantitatea de tutun de 1.012 kilograme valorează 868.000 lei, adică aproximativ 184.000 euro.

Sursa foto: jurnalmm.ro


Citește și: Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale


 

Comentarii