MENIU CAUTĂ
07 Noi. 2017 08:15

O ursoaică cu trei pui au apărut în zona unui supermarket din Brașov

Distribuie

O ursoaică cu trei pui au apărut marți dimineață în zona unui supermarket de pe Calea București, din Brașov. Animalale au făsit văzute în jurul orei 7:00, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), Ciprian Aldea.

După apelul la 112, la fața locului a fost trimis un echipaj din cadrul Grupării Mobile Brașov format din șapte jandarmi. A fost anunțat și reprezentantul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt care se va deplasa în zonă.

Se pare că un șofer de autobuz ar fi oprit și ar fi luat în vehicul pietonii aflați în zonă pentru a nu fi atacați de animale, transmite Agerpres.

Și jandarmii montani din Bușteni au avut parte de o intervenție dificilă deoarece au urmărit cu mașina o ursoaică însoțită de doi pui care au coborât pe străzile din stațiune. Pentru a speria animalele sălbatice, jandarmii au folosit sirenele mașinii. Cei trei urși au fugit, în cele din urmă, în pădure.

Potrivit digi24.ro, ursul și-a făcut apariția, pentru a doua noapte consecutiv, la Cabana Postăvarul din județul Brașov. Animalul a dat târcoale de nu mai puțin de trei ori. Luni, în jurul orei 18:30, a spart ușa și a intrat în cabană, unde, din fericire, nu se afla nimeni înăuntru. Jandarmii au reușit să gonească sălbăticiunea care s-a întors, însă, două ore mai târziu. Atunci a rupt un placaj pus pe post de geam. Animalul s-a întors și după ora 22, însă, de fiecare dată, a rămas fără pradă.

Și în weekend, un urs a vrut să intre în Cabana Postăvarul, iar vineri, un tânăr de 28 de ani din localitatea brașoveană Hârseni a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme.

FOTO: Arhivă


Când bombele tac, muzica poate să înceapă. Povestea refugiatului care a pierdut totul în Siria, dar și-a regăsit sufletul în România

Comentarii