Mergi direct la conținut »
Ofițerul MAI care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, plasat sub control judiciar. Gheorghe Adrian Bărbulescu, acuzat de șantaj
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ofițerul MAI care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, plasat sub control judiciar. Gheorghe Adrian Bărbulescu, acuzat de șantaj

Ofițerul MAI care ar fi amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, plasat sub control judiciar. Gheorghe Adrian Bărbulescu, acuzat de șantaj

Procurorii anticorupție l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe Gheorghe Adrian Bărbulescu, ofițerul de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” care ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan. Bărbatul este acuzat de șantaj. 

De Răzvan Mihalașcu,

Anchetatorii susțin că în seara de 15 aprilie ofițerul MAI, Gheorghe Adrian Bărbulescu, i-a trimis jurnalistei Emilia Șercan mai multe mesaje de amenințare.

„În seara de 15 aprilie 2019, inculpatul BĂRBULESCU GHEORGHE ADRIAN, a transmis unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, la numărul personal de telefon al acesteia, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul școlii doctorale a Academiei de Poliție Al. I. Cuza, au obținut titlul de doctor.
Inculpatul a amenințat-o pe jurnalistă că, că în caz contrar, aceasta va suferi acte de violență și îi va fi suprimată viața”, susțin procurorii DNA.

Cât timp se află sub control judiciar, Gheorghe Adrian Bărbulescu trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la I.P.J. Ilfov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de anumite persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență;
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

În cazul în care încalcă aceste obligații, ofițerul MAI ar putea fi plasat în arest preventiv sau în arest la domiciliu.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Locuința ofițerului de poliție, angajat al Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, a fost percheziționată miercuri dimineață, după ce bărbatul a fost identificat drept suspectul principal în cazul amenințării trimise jurnalistei Emilia Șercan.

Jurnalista a publicat recent mai multe anchete despre tezele de doctorat plagiate și a dezvăluit și rețeaua de plagiate de la Academia de Poliție.


Citește și:

Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică unitate de asistență medicală comunală!


 

Close
Închide
  Close