Mergi direct la conținut »
Descoperire șocantă în Cluj. Mai multe oi moarte au fost aruncate în două tomberoane. Măsurile luate de Primărie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Descoperire șocantă în Cluj. Mai multe oi moarte au fost aruncate în două tomberoane. Măsurile luate de Primărie

Descoperire șocantă în Cluj. Mai multe oi moarte au fost aruncate în două tomberoane. Măsurile luate de Primărie

Mai multe oi moarte au fost îndesate în tomberoanele de gunoi într-o comună din Cluj. Grozăvia a fost descoperită de lucrătorii de salubritate, iar primarul din Chinteni a spus că va pune cât de curând camere video pentru identificarea persoanelor care aruncă tot felul de deșeuri în ghenele pentru colectare selectivă.

De Mihai Niculescu,

Persoane rămase încă neidentificate au umplut două tomberoane a câte o mie de litri cu oi moarte. Pentru a evita pe viitor astfel de situații, primărița Lucia Magdalena Suciu a anunțat că în cel mai scurt timp va implementa un sistem de monitorizare video pe raza comunei, arată monitorulcj.ro.

Am pus în Sânmartin și Mășcaș tomberoane pentru colectarea selectivă și au umplut tomberoane de 1.000 de litri cu oi moarte. Nu am avut posibilitate să îi identificăm pe făptași. Am luat tomberoanele le-am dus la Protan în vremea aceea. Le-am desființat cu totul și atunci a trebuit să găsim alte soluții. O să avem sistem de monitorizare video peste tot. Este o chestiune de câteva săptămâni”, a declarat primarul Lucia Suciu.

Administrația comunei Chinteni a demarat procedura de achiziție pentru implementarea unui sistem de platforme subterane pentru colectare selectivă a deșeurilor. Potrivit Ordonanței de Urgență numărul 74/2018, privind colectarea selectivă a deșeurilor, de la 1 iulie toți cetățenii României sunt obligați să își arunce gunoiul pe 4 fracții.

Nu înseamnă ca trebuie să aruncăm tot ce avem prin casă: perne, plapume, pietrele din curte și toate ciudățeniile. Deșeul menajer înseamnă altceva. Vom face o campanie să învățăm împreună ce înceamnă deșeul menajer. Problema din Chinteni e o problemă generală în toată România” a mai spus primărița din Chinteni.

Sursa foto: monitorulcj.ro


Citește și: Mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a povestit că o învățau cum să se comporte, să refuze să plece”. Ce spune despre imaginile de vineri


Close
Închide
  Close