De Valentina Postelnicu,

„Experții internaționali confirmă o dată în plus, în aceeași abordare cu cea a Comisiei de la Veneția și a Comisiei Europene, faptul că deciziile luate de PSD și ALDE nu au avut alt scop decât acela de a compromite lupta împotriva corupției, independența justiției și funcționarea statului de drept”, se arată în comunicatul transmis de liderul PNL Ludovic Orban

PNL solicită Guvernului României să se angajeze în fața instituțiilor europene că va susține proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale și să sprijine efectiv implementarea pe deplin și complet a recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO”.

„Totodată, solicităm Consiliului Superior al Magistraturii să abandoneze procedura de instalare în funcție a noului șef al Secției Speciale, întrucât credibilitatea acestei instituții este pe deplin compromisă și lipsită de recunoaștere din partea experților internaționali”, cere liderul PNL.

Şi USR, prin vocea senatorului USR George Edward Dircă a scris, pe Facebook, că, drept urmare a raportului GRECO, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie desființată pentru că rolul ei este în interesul PSD și nu al Justiției.

„Am solicitat publicarea celor două rapoarte GRECO și, cu o întârziere de câteva săptămâni, Guvernul a decis ca acestea să fie prezentate atât în română, cât și în engleză. Însă publicarea acestor documente nu este un obiectiv în sine, iar motivul pentru care noi am solicitat ca materialele GRECO să poată fi accesibile oricui a fost tocmai înlăturarea oricăror dubii sau semne de întrebare privitoarea la recomandările formulate. Răspunsul GRECO la sesizarea Direcției Naționale Anticorupție privind OUG 7 și, mai exact, înființarea Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție confirmă punctul de vedere al Uniunii Salvați România: Secția specială trebuie desființată pentru că rolul său nu a fost unul în interesul Justiției, ci al Partidului Social Democrat”, a afirmat senatorul.

Citeşte şi: Zbuciumul unei familii ai cărei copii au crescut între Spania și România: „M-am transformat într-o mamă fără trăsături pe chip”


După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși