Mergi direct la conținut »
Opoziția îl acuză pe Dragnea că blochează proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziția îl acuză pe Dragnea că blochează proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot

Opoziția îl acuză pe Dragnea că blochează proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot

Opoziția îl acuză pe Dragnea că blochează proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot. Avertismentul a venit din partea parlamentarilor USR și PNL, care afirmă că dacă această lege de achiziție a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în fața partenerilor internaționali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea țării noastre în interiorul NATO va fi afectată.

De Valentina Postelnicu,

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, președinte al comisiei de apărare din Camera Deputaților, a scris pe Facebok că, ”la o zi după apariția unui nou dosar penal – extrem de solid și cu implicații europene – pentru președintele PSD Liviu Dragnea, PSD blochează procedura parlamentară pentru achiziția sistemului Patriot, boicotând fără explicații ședința comisiei pentru Apărare din Senat unde aceasta urma să fie dezbătută”.

Raețchi: Se pune în pericol întregul proces de modernizare aferent anului 2017, pentru că o parte importantă din bugetul Apărării ar trebui să meargă către Patriot

”Ar fi de o gravitate inimaginabilă ca un lider politic să încerce să condiționeze eficiența sistemului național de apărare de propria situație politică și penală. Acest sistem a fost considerat o necesitate de către specialiștii din Armata, a fost acceptat deja de principiu de catre Parlament (intr-o prima forma, fara detalii negociate) a fost supus unei proceduri specifice de aprobare in SUA si a fost anuntat in forma finala de catre ministrul Fifor. În aceste conditii, sistarea votului din Senat reprezintă un gest inexplicabil. Se pune astfel în pericol intregul proces de modernizare aferent anului 2017, pentru ca o parte importanta din bugetul Apararii ar trebui sa mearga catre Patriot. Cer public explicatii de urgenta din partea ministrului Apararii si a liderilor PSD pe acest subiect. Daca se va stabili cea mai mica legatura intre noul dosar al domnului Dragnea si boicotul sedintei de azi, PSD se joaca cu siguranta nationala si frizeaza un act de tradare”, a spus Raețchi.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

USR: Dacă această lege nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în fața partenerilor internaționali

”Niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, astăzi, la ședința Comisiei de apărare și ordine publică din Senat, cu toate că știau că pe ordinea de zi este proiectul de lege care privește achiziția sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD-ALDE, ședința nu a avut cvorum și legea nu a putut fi dezbătută”, au transmis și cei de la USR.

Parlamentarii arată că, ”dacă această lege de achiziție a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în fața partenerilor internaționali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea țării noastre în interiorul NATO va fi afectată”.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

”Domnul Dragnea ar trebui să înțeleagă că securitatea națională nu este un joc politicianist și nu poate da foc la țară doar pentru a-și salva propria piele!”, mai spun cei de la USR.

Guvernul a adoptat recent proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot. Proiectul de lege prevede realizarea „Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esențial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)” pentru dotarea Armatei, proiect care va fi  transmis spre aprobare Parlamentului României.

În cadrul proiectului de lege se face referire la achiziționarea, începând cu anul 2017, a șapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT – dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre – și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.

Citește și: EXCLUSIV: Prețul ouălor aproape s-a dublat în doar câteva săptămâni. Cum explică acest lucru un important producător autohton

Close
Închide
  Close