De Valentina Postelnicu,

„Sigur vor fi sancțiuni. Și acum avem bază să dăm amenzi. Trecem la niște reguli hotărâte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență care sunt impuse prin ordine comune ale ministrului Sănătății cu miniștri de resort din toate domeniile pe care le coordonează.

Orban a explicat că forţele de ordine au misiunea, în această perioadă, să informeze populaţia cu privire la regulile şi restricţiile pe care trebuie să le respecte.

„Deocamdată riscă o mustrare, un avertisment”, a spus Orban, întrebat ce riscă cetăţenii care încalcă regulile în aceste zile.

Şeful Executivului a menţionat că toate regulile trebuie transmise către cetățeni în cadrul unei campanii largi de informare corectă.

„După ce oamenii ajung să cunoască aceste reguli, cine nu le va respecta va fi amendat”, a explicat Ludovic Orban.

„Îi îndemn pe cetăţeni să respecte toate aceste norme şi reguli, pentru că nu le-am făcut pentru că aşa am vrut noi, nu doar în România, dar şi în alte ţări, au fost făcute pentru a apăra viaţa şi sănătatea oamenilor. Intenţia noastră, pe care am anunţat-o şi public, este aceea de a evalua din punct de vedere epidemiologic, toate restricţiile, în măsura în care, până la 1 iunie nu se va înregistra o creştere a cazurilor, vom introduce alte măsuri de relaxare„, a spus premierul.

El a dat exemplul teraselor care, deocamdată, rămân închise, dar ar putea fi redeschise, după evaluarea care va fi făcută după primele două săptămâni de stare de alertă.

„Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar, mai ales că se face vremea frumoasă, se poate da drumul, şi, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, respectă regulile şi iau atitudinea corectă, uşor, uşor, să revenim la normalitate”, a spus Orban.

Citeşte şi:

DOCUMENT | Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost actualizată. Ce motiv important a fost adăugat

De astăzi se dau din nou amenzi pentru încălcarea restricțiilor. Cea mai mare sancțiune ajunge la 15.000 de lei

VIDEO | Bacalaureat și Evaluarea Națională în anul coronavirusului. Cum vor fi echivalate probele orale și ce măsuri de igienă se iau în sălile de examen. Explicațiile unui secretar de stat din Ministerul Educației

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare