Mergi direct la conținut »
Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea

Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea

Organizația care a promovat ieșirea Marii Britanii din UE a încălcat regulile privind finanțarea, conform unei decizii a Comisiei Electorale. Potrivit acesteia, organizația ”Vote Leave” nu şi-a declarat cooperarea cu o altă organizaţie, scriu agențiile de presă europene.

Un raport publicat, marți, de Comisia Electorală din Marea Britanie sporeşte controversele referitoare la campania politică pentru Brexit şi survine pe fondul cererilor din partea parlamentarilor de a fi organizat un nou referendum privind ieșirea țării din Uniunea Europeană.

”Am găsit probe semnificative ale activităţii comune nedeclarate între Vote Leave, organizaţia care a condus campania pro-Brexit, şi grupul de campanie BeLeave”, se menţionează în raportul citat.

Raportul arată că este indubitabil faptul că toate cheltuielile făcute de BeLeave şi de fondatorul său, Darren Grimes, au făcut parte dintr-un ”plan comun cu Vote Leave”. Cheltuielile făcute de BeLeave, printre care 675.315 lire sterline pentru servicii efectuate de firma Aggregate IQ, trebuie să fie tratate ca fiind implicate de organizaţia ”Vote Leave”.

În luna mai, Comisia Electorală britanică a amendat organizaţia Leave.EU, care a fost condusă de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru ‘încălcări multiple ale legii electorale’ în finanţarea campaniei sale pentru ieşirea din UE.


Citește și: REZULTATE TITULARIZARE 2018. S-au afișat notele la examenul de titularizare


Close
Închide
  Close