În acest sens, organizatorii festivalului NEVERSEA – alături de Primăria muncipiului Constanța – au demarat luni, 18 iunie, campania “S.O.S Cazino”, prin care inițiatorii doresc să pună în valoare această clădire simbol a României, dar și să contribuie la procesul de salvare a clădirii.

Mai mult, pentru a vedea din atmosfera de odinioară a cazinoului, organizatorii au pregătit în site-ul neversea.com/sos-cazino și o experiență 360 despre cum arăta înainte și cum va arăta după, clădirea construită în 1910 și considerată o capodopera a stilul Art Nouveau în Europa.

Prima etapă din proiectul de reabilitare a capodoperei este conservarea, iar lucrările vor începe anul acesta, la finalul lunii septembrie și vor fi finalizate până pe 14 noiembrie.

„S.O.S Cazino” este o invitație către toți românii care vor să rămână în istorie printre cei
care au contribuit la salvarea acestei clădiri.

Fiecare doritor poate să doneze, până pe 1 noiembrie, pe site-ul www.neversea.com/sos-cazino. Pe lângă inițiativa acestei campanii, organizatorii NEVERSEA vor dubla suma strânsă din donațiile făcute de către public.

„Pe lângă festival și pe lângă ceea ce oferim în cele patru zile, noi credem și în amprenta pe care vrem să o lăsăm în comunitate, dincolo de perioada festivalului. Ne-am dorit să fim inițiatorii dar și catalizatorii unei campanii care să pună în valoare orașul Constanța, iar obiectivul ales în acest sens este una dintre clădirile simbol ale României, Cazinoul din Constanța. Toți cei pe care îi leagă o amintire de această splendidă clădire pot contribui și împreună o putem salva” – Edy Chereji, Director de Marketing și Comunicare NEVERSEA.

“Vreau să le mulțumesc celor de la NEVERSEA pentru implicare dar și persoanelor publice care au crescut în Constanța și care susțin această campanie. Sper ca prin ceea ce se naște astăzi, să reușim să atragem lângă noi cât mai mulți sustinători ai proiectului de salvare, conservare, restaurare și, în final, de redare a acestui simbol, Constanței și României” – primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Campania este susținută și de persoane publice care s-au născut și au crescut în umbra Cazinoului din Constanța, cum ar fi cântăreața Alexandra Stan și Matei Dima, alias BRomania, un vlogger actor și regizor român. De altfel, imnul oficial al festivalului Neversea 2018, compus de Manuel Riva și Alexandra Stan.

NEVERSEA 2018 va avea loc în perioada 5-8 iulie, la Constanța. iar Armin Van Buuren,e cap de afiș la NEVERSEA 2018.

Vezi detalii despre oncertele și festivalurile verii 2018 în România. Noutăți despre Untold, Neversea, Electric Castle și ce nume mari se mai anunță.


Citește și: Ce se află în spatele scandalului privind întreţinerea Arenei Naţionale


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Urmărește-ne pe Google News