Mergi direct la conținut »
Șeful ISU București Orlando Șchiopu a văzut filmul de la Colectiv, astăzi, pe Libertatea, deși știa de el: „Nu l-am văzut niciodată până acum”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șeful ISU București Orlando Șchiopu a văzut filmul de la Colectiv, astăzi, pe Libertatea, deși știa de el: „Nu l-am văzut niciodată până acum”

Șeful ISU București Orlando Șchiopu a văzut filmul de la Colectiv, astăzi, pe Libertatea, deși știa de el: „Nu l-am văzut niciodată până acum”

Șeful Inspectoratului pentru Situații de urgență București-Ilfov, Orlando Șchiopu, care a intervenit la clubul Colectiv după incendiul din 30 octombrie 2015, spune că știa despre existența acestei înregistrări, însă nu a văzut-o niciodată până în momentul în care ziarul a publicat-o.

De Răzvan Mihalașcu,

„Știam de film. Nu l-am văzut niciodată până acum”, a spus Orlando Șchiopu, șeful ISU București-Ilfov, în timpul conferinței susținute de șefii instituției, după publicarea pe libertatea.ro a filmării făcute de un pompier la Colectiv.

La momentul incendiului din clubul Colectiv, Orlando Șchiopu era adjunctul șefului ISUBIF și a fost unul dinte coordonatorii intervenției de după tragedie.

Nu am văzut filmul, dar eu am fost acolo.

Orlando Șchiopu, șeful ISUBIF

Întrebat de ce nu a avut curiozitatea să vadă imaginile cu momentele intervenției pompierilor, Orlando Șchiopu a spus că el a rămas în conducerea ISU București-Ilfov până pe 24 noiembrie 2015, după care a fost pus la dispoziție, și a revenit în conducerea instituției din 15 martie 2019.

Urmărește declarațiile lui Orlando Șchiopu care a văzut filmul de la Colectiv, azi, pe Libertatea, deși știa de el:

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de superiorii lui.

Aceste filmări au fost difuzate integral la Adriana Nedelea LA FIX pe Libertatea.ro. Din respect pentru victime redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

Close
Închide
  Close