MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 23:53

Orlando Teodorovici susține că Guvernul României nu a votat tăierea fodurilor UE pentru fermierii afectați de pesta porcină

Distribuie

După ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a acuzat Guvernul că a votat la Bruxelles pentru tăierea fondurilor alocate pentru anul viitor, bani destinați despăgubirii fermierilor afectați de pesta porcină, Orlando Teodorovici, ministrul de Finanțe, îl contrazice.

”Domnul europarlamentar român a făcut o serie de amendamente pe care le prezintă în Parlamentul European, şi nu în altă parte. Din păcate, din ce am vorbit şi cu colegii de la Bruxelles, au fost amendamente făcute totuşi în mod chiar şi eronat, vizând alte linii de buget decât ar fi fost normal. Nu s-a decis nimic. Se va decide nu în noiembrie, ci ulterior la nivel de Parlament European”, a declarat Orlando Teodorovici, potrivit Digi24.

Ministrul de Finanțe mai arată că țara noastră nu a propus nicio tăiere, ba din contră.

”Colegii din diferite structuri, atât de la Bucureşti, cât şi la nivelul Bruxelles-ului, şi nu numai, au făcut propuneri de majorare, astfel încât fermierii români să nu aibă nimic de pierdut, ci numai de câştigat, în sensul de a primi mai multe fonduri. Şi domnul ministru Daea a prezentat acest lucru, a spus de o discuţie pe care a avut-o la nivel de comisar european şi unde s-a reiterat sprijinul pentru fermierii din România”, arată ministrul.

Orlando Teodorovici mai declară că Sigfried Mureșan a încercat să impună această ”confuzie”, ducând la nivel de Parlament European ”practica din parlamentul național”.

”A dus la nivel de Parlament European practica din parlamentul naţional unde am văzut oameni din opoziţie care la discutia bugetului fac amendamente unde nu trebuie pentru deliciul discuţiilor din spaţiul public, dar fără fundament tehnic”, a spus șeful de la Finanțe.

Siegfried Mureşan a spus joi că executivul de la București a votat în Consiliul UE tăierea fondurilor europene pentru fermierii afectați de pesta porcină.


Parteneriatul civil, la un pas de Parlament. Ce drepturi vor avea cuplurile formate din două persoane de același sex


 

Citește mai multe despre eugen orlando teodorovici pe Libertatea.

Comentarii