Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ospăț cu pește de Florii! Pe malul Dunării se sărbătorește Festivalul Scrumbiei | FOTO

Ospăț cu pește de Florii! Pe malul Dunării se sărbătorește Festivalul Scrumbiei | FOTO

De Florii e dezlegare la pește, iar an de an, gălățenii profită de această sărbătoare pentru a organiza Festivalul Scrumbiei. Azi, localnicii care au venit la malul Dunării pentru un ospăț cu pește au fost nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru bucate.

De Maria Vlad,

Gălățenii care venit azi la Festivalul Scrumbiei au avut parte de o surpriză neplăcută! Prețurile peștelui au sărit cu mult față de anul trecut, iar din cauza prohibiției a fost contramandat și concursul de pescuit. Ca să nu rămână cu lansetele nefolosite, pescarii au fost poftiți să… pescuiască pe uscat. Mai exact să încerce să ”prindă” o găleată. ”Pescuitul ăsat la găleată, nici nu știu cum să îi zic, e ca și cum ai încerca să bei o bere, dar fără alcool. Și în anii precedenți a fost prohibiție, dar s-a pescuit. Acum văd că nu s-a mai putut deloc. Aici ce să facem? Noi suntem obișnuiți să pescuim în apă, nu la suprafață”, ne-a spus Eduard, unul dintre pescari.

iulian petrache pescar sportiv”Este prohibiție, nu aveam ce face. Ne antrenăm, că și așa noi, cei de la asociația pescarilor și vânătorilor, nu avem unde ne antrena în mod profesionist pentru pescuitul sportiv. O facem pe stadioane și pe unde putem”, a spus Iulian Petrache, pescar sportiv.

Nici cei veniți să-și potolească pofta de pește proaspăt, nu au fost prea încântați, ținând cont că prețul unei porții de scrumbie făcută la gratar cu mămăliguță și usturoi sau lămâie costa 15 lei. Prețul e mai mare cu 5 lei față de anul trecut, dar chiar și așa, lumea tot a cumpărat, că doar e dezlegare. ”E mai bună aici pe malul Dunării, decât ce facem acasă. Și apoi doar astăzi sunt Floriile, respectăm tradiția. Anul trecut era 10 lei, acum e 15 lei, asta e.”, a spus și Maria Iordache.

politia locala”Se curăță cu o zi înainte, se dă un praf de sare, cu mujdei și apoi pe gratar. Este scrumbia mai mare decât aceea de anul trecut, așa că nu e mai scump, sunt doar porțiile mai mari”, a explicat bucătarul Lică, care de dmineață aștepta gălățenii la scrumbie.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Cîteva echipe, dintre care una a polițiștilor locali s-au întrecut în arta ciorbelor de pește. Polițiștii au pus mâna pe polonice și cuțite și le-au oferit  gratis gălățenilor o ciorbă de pește.

”Ciorba o facem cu pește cât mai diversificat avem somn, crap, plătică, plus legumele tăiate, plus condimentele. Nu folosim apă din Dunăre, e un mit povestea cu ciorba de pește cu apă din Dunăre acum, pentru că aceea apă e poluată. Sperăm să le placă gălățenilor ciorba noastră”, a spus Victor Ganea, bucătarul-șef al echipei Poliției Locale.

Close
Închide
  Close