MENIU CAUTĂ
29 Aug. 2018 13:59

(P) Balcic, orășelul alb de pe coasta Mării Negre

Distribuie

Balcic, oraș pitoresc de pe coasta bulgărească a Mării Negre, a fost destinația preferată a Reginei Maria care a ridicat aici un castel rupt din basme, cu fațadă albă, minaret turcesc și o grădină botanică realizată după modelul celor englezești. Chiar dacă nu este nici cea mai mare și nici cea mai populară stațiune din Bulgaria, Balcic reușește să cucerească inimile celor care poposesc aici.

Plaja cu nisip alb este încadrată de ape calme în nuanțe de albastru-safir și dealuri molcome acoperite de vegetație luxuriantă, iar portul mic este plin de bărci ce îi dau locului un farmec aparte de pitoresc.

Septembrie este luna ideală pentru o excursie relaxantă în orașul Balcic, iar turoperatorul Europa Travel te întâmpină cu o ofertă specială la circuitul de 4 zile ce pornește de la numai 134 euro/persoană! La acest tur cu autocarul primești bonus vizita la Varna, Capul Kaliakra, Albena, Nessebar, Sozopol și Sunny Beach, în plus, turiștii seniori beneficiază și de o reducere de 10 euro din prețul pachetului!

Orașul preferat al Reginei Maria

La numai 60 de km de Vama Veche, stă cuibărit între dealuri și mare, orășelul alb Balcic, unde atmosfera este una tipic bulgărească, iar localurile pescărești te întâmpină cu preparate tradiționale delicioase.

Turul spre Balcic de la Europa Travel începe cu descoperirea promontoriului, Capul Kaliakra o stâncă pe care cândva se afla mândra cetate grecească Tirizis, ce a fost distrusă de turci în jurul anului 1421. Pe lângă vederile fabuloase spre mare, Kaliakra mai este cunoscută și pentru legenda celor 40 de fecioare care s-au aruncat în gol de aici pentru a nu fi capturate de turci.

Ajuns în Balcic descoperă orășelul la pas, vizitând impozantul Castel Cuibul Liniștit ridicat din dorința Reginei Maria, atunci când Cadrilaterul aparținea României, îndrăgostită de peisajele pitorești și de atmosfera locului.

Se spune că ultima dorință a Reginei a fost ca inima sa să rămână la Palatul Balcic depusă în mica capelă Stella Maris, iar trupul să odihnească la Mănăstirea Curtea de Argeș. Astfel de povești, plus multe altele, le poți asculta și în Grădina Botanică a castelului, una dintre cele mai impresionante din Europa de Est, realizată în trepte și recunoscută pentru cea mai mare colecție de cactuși.

Descoperă în acest circuit și alte locuri deosebite de pe coasta Mării Negre!

Unul dintre cele mai frumoase orașe bulgărești, Nessebar poate fi explorat în acest tur de la Europa Travel. Vechiul Melsambria a fost unul dintre cele mai prospere orașe de pe coasta Mării Negre, iar astăzi cetatea cu o vechime de peste 3000 de ani face parte din patrimoniul mondial UNESCO datorită numărului mare de biserici medievale, mori de vânt și case tradiționale bine păstrate.

În plus, după ce ai parcurs la pas străzile pietruite și șerpuitoare ale centrului istoric Nessebar, te poți retrage pe plajele aurii scăldate de apele albastre ale Mării Negre. La fel de important din punct de vedere istoric este și orășelul Sozopol, care a fost declarat – muzeu în aer liber încă din anul 1974 datorită celor aproape 200 de case din piatră și lemn datate din secolul al XVIII lea.

După lecțiile lungi de istorie din Nessebar și Sozopol, te poți retrage pe plajele aurii ale stațiunii Sunny Beach ori să dansezi până la ivirea zorilor în cele mai tari cluburi din Europa de Est.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Circuite

Excursie la Balcic – tarif 135 euro/persoana, 2 nopti in Balcic + 1 noapte in Sunny Beach,  cazare cu demipensiune la hotel 3*, transport autocar, ghid. *BONUS: excursii la Varna,  Capul Kaliakra, Albena, Nesebar si Sozopol! Reducere pentru seniori – 10 euro! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii