Porneşte într-un circuit cu autocar de 7 zile spre Maramureş și Nordul Moldovei, prin programul Europa Travel de la Europa Travel, turoperatorul care te invită să descoperi cele mai frumoase locuri din România, vacanțe pe care acum le poți achita și cu vouchere de vacanță!

Cetăţi măreţe şi case memoriale

Descoperă trei dintre cele mai importante cetăţi ale României, care te poartă cu gândul spre vremurile de odinioară. Cetatea Neamţului, aflată în apropiere de oraşul Târgu Neamţ, pe stânca Timuş de pe Culmii Pleşului, face parte din seria de fortificaţii construite în Moldova la sfârşitul secolului XIV pentru protecţie împotriva otomanilor. Cetatea de Scaun a Sucevei, aflată la marginea oraşului, a fost ridicată de Petru I Muşat tot în secolul XIV şi fortificată de Ştefan cel Mare, un secol mai târziu.

Transilvania se mândreşte de asemenea, cu unul dintre cele mai pitoreşti orașe vechi, Cetatea Sighişoarei a fost ridicată în secolul XII de către coloniştii saşi, care s-a păstrat până astăzi aproape neschimbată, motiv pentru care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO în anul 1999. Pe traseul tău, alături de Europa Travel, vei face și scurte opriri în casele memoriale până vei ajunge în Maramureșul de poveste.

Vei vizita casa memorială George Coşbuc, din vechiul sat Hordou, şi cea a lui Liviu Rebreanu, din Prislop, ambele din judeţul Bistriţa-Năsăud. În judeţul Suceava, descoperă locul în care a copilărit compozitorul Ciprian Porumbescu, iar apoi completează vizitele cu Casa Memorială a lui Mihai Eminescu, din Ipoteşti, şi cea a lui Ion Creangă, din Humuleşti, în judeţul Neamţ.

Cele mai frumoase mănăstiri ale ţării

Bucovina este considerată a fi cel mai important centru religios al ţării, adăpostind o seamă de mănăstiri şi biserici deosebite, care îi poartă renumele ţării atât prin diferitele stiluri arhitecturale, cât şi prin modul în care au fost pictate (multe dintre ele devenind simboluri de sine stătătoare, nuanţe de culori care pot fi înţelese doar admirând locul de unde provin).

Nu există român care să nu fi auzit de „albastru de Voroneț”, specific frescei exterioare a Bisericii Voroneț (unică în lume și parte din UNESCO), de verdele de la Mănăstirea Arbore, ce impresionează cu pictura murală exterioară, sau de „roșu de Humor”, mănăstire inclusă și ea pe listele patrimoniului mondial. Alături de acestea, în turul tău de la Europa Travel nu vei rata Mănăstirile Moldovița și Sucevița, cu picturi deosebite și turle de lemn unice, și Mănăstirea Agapia, amplasată în sufletul pădurii de pe valea pârâului Agapia, care se mândrește cu frescele pictate de Nicolae Grigorescu.

În plus, un alt loc unic din inima Maramureșului istoric este Cimitirul de la Săpânța cu superbele cruci și morminte albastre pline de catrene umoristice prin care moarta este sfidată, și care de altfel face parte din UNESCO. Tot aici vizitează Mănăstirea Peri, cea mai înaltă biserică de lemn din lume, iar pe traseul de pe Valea Izei vei vedea celebrele porți maramureșene.

 

Oferte Speciale Circuite Europa prin Europa Travel

Circuit Maramures si Nordul Moldovei – Tarif: 875 Lei/persoana, 6  nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Posibilitatea de a achita cu tichete de vacanta! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.