MENIU CAUTĂ

(P) Cum alegi cei mai buni bocanci de protectie?

Distribuie

Echipamentul de lucru este esential pentru persoanele care activeaza in domeniul industrial sau cel al constructiilor. In cadrul acestuia, cei mai eficienti bocanci de protectie joaca un rol primordial intrucat sarcinile de serviciu nu ar putea fi indeplinite fara acestia. Astfel, este important sa cunoasteti criteriile care stau la baza alegerii celor mai buni bocanci pentru echipamentul de protectie, in functie de profilul activitatii voastre si a mediului in care se desfasoara aceasta. Iata care sunt acestea!

Alegerea bocancilor de protectie in functie de material

Cel mai important criteriu care sta la baza alegerii unei perechi de bocanci de protectie potriviti este reprezentat de materialul din care acestia sunt confectionati. Iata ce trebuie sa stiti in acest caz!

 

  • Bocanci de protectie din piele naturala – Acestia sunt recomandati datorita rezistentei sporite pe care o asigura la impact. In aceasta categorie, exista si incaltaminte cu proprietati superioare precum rezistenta la apa sau socuri si cu sistem antiderapant si antialunecare.

 

 

  • Incaltaminte de lucru din piele ecologica – Acestia sunt recomandati datorita rezistentei mecanice sporite pe care o asigura. In plus, pielea ecologica are efecte antistatice si antialunecare. Astfel, aceasta reprezinta o alegere potrivita pentru bocancii de protectie necesari in domeniul industrial.

 

 

  • Incaltaminte de protectie din piele nabuc – Cel mai mare avantaj al acesteia este reprezentat de rezistenta crescuta la umezeala. In plus, bocancii confectionati din acest material sunt durabili si asigura confortul necesar in aceste medii speciale de lucru.

 

 

  • Bocanci de protectie din poliuretan – Rezistenta crescuta la socuri reprezinta factorul care recomanda acesti bocanci de protectie in mod special. Talpa acestora este de regula antistatica si cu efecte antialunecare. Aceste proprietati ii transforma in alegerea potrivita pentru cei care activeaza in domeniul constructiilor.

 

Costul bocancilor de protectie difera in functie de calitatea materialului din care sunt confectionati si de proprietatile pe care acestia le pun la dispozitie. Cei mai buni bocanci de acest gen sunt de regula comercializati pentru un pret minim de 200-300 lei.

Selectia incaltamintei potrivite in functie de structura

In cazul bocancilor de protectie, bombeul reprezinta un element important de structura. Indiferent daca acesta este de tip compozit sau metalic, este important sa acordati atentie acestui criteriu de selectie. Iata ce trebuie sa stiti despre acesta!

  • Bombeu compozit – Acest element ofera stabilitate si confort persoanelor care poarta bocanci de protectie in mod frecvent. Muncitorii care petrec nenumarate ore in picioare, in conditii grele de munca, necesita un plus de stabilitate si confort, avantaje oferite de cei mai buni bocanci de protectie. Bombeul este de regula protejat la varf de cauciuc, sporind gradul de siguranta oferit.
  • Bombeu metalic – Acest element asigura o rezistenta mecanica crescuta, fiind completat de o talpa antiderapanta. Aceste caracteristici sunt esentiale in cazul unei perechi de incaltaminte cu rol de protectie.

Acum ca ati descoperit cele mai bune materiale si cea mai potrivita structura a bocancilor de lucru, iata cateva recomandari practice care va vor ajuta sa luati decizia corecta.
Recomandari practice pentru o alegere corecta

Iata cateva dintre trasaturile cheie ale celor mai potriviti bocanci de protectie:

  • O talpa cat mai plata – Aceasta va impiedica incarcarea cu asfalt, pietricele sau gudron. In plus, acest element va reduce riscul de a calca stramb și va elimina ingreunarea talpilor.
  • O talpa rezistenta la temperaturi crescute – Este recomandat sa optati pentru talpi confectionate din materiale termo-rezistente, care să reducă efectele transferului termic din mediu catre picior. Poliuretanul reprezinta un exemplu elocvent in acest caz.
  • Mărimea potrivită – Nu este indicat să optați vreodata pentru o pereche de bocanci de protectie de alta marime decat cea potrivita intrucat aceasta alegere va poate afecta siguranta la locul de munca. Puteti pierde stabilitatea necesara atunci cand resimtiti un anumit nivel de disconfort cauzat de echipamentul purtat. Astfel, este important sa acordati atentie detaliilor de acest tip.

Acestea sunt principalele criterii si recomandari de care trebuie sa tineti cont pentru a alege perechea de bocanci de protectie potrivita in cazul activitatilor desfasurate. Confortul si siguranta voastra sunt primordiale!

Comentarii