MENIU CAUTĂ

(P) Cum să alegi ondulatorul în funcție de tipul de păr

Distribuie

Pentru multe dintre noi, să ne alegem ondulatorul de păr e pur și simplu o decizie bazată pe noroc sau pe inspirația de moment. Adevărul e că, atunci când nu ești profesionistă, diversele tipuri de ondulatoare pot părea ușor amenințătoare: cum să știi că ai la îndemână cea mai bună opțiune când nu ești prea sigură de ce abilități are fiecare produs?

Noi te sfătuim să te bazezi pe un factor mai puțin luat în considerare: tipul tău de păr. Astfel, ai garanția că vei găzdui în casa ta cel mai bun ondulator nu din lume, ci pentru tine, gadgetul de styling care ți se potrivește perfect! Iată de ce să ții cont!

Cum să alegi cel mai bun ondulator în funcție de lungimea părului tău

Visăm la bucle indiferent de lungimea părului nostru, dar trebuie să știi că rezultatul final depinde în cea mai mare parte nu neapărat de performanța, ci de tipul de ondulatoare de păr pentru care optezi. Unele dintre ele se vor potrivi mai bine părului tău, în timp ce altele vor intra în conflict cu podoaba ta capilară de la bun început. Vezi de ce aspecte să ții cont pentru ca relația dintre tine și ondulatorul tău de păr să fie cât mai fericită și mai armonioasă!

Principalul criteriu care trebuie luat în considerare atunci când îți cumperi un ondulator raportându-te la lungimea podoabei tale capilare este legat de circumferința sa. Cu cât părul tău e mai scurt, cu atât și ondulatorul trebuie să fie mai îngust. Principiul sună în felul următor: ondulatoarele de sub 19 mm crează bucle mici, strânse, în timp ce cele peste 25 de mm sunt ideale pentru onduleurile aerisite făcute celebre de fotomodelele Victorias Secret.

Descoperă mai multe detalii în rândurile de mai jos!

Ai părul scurt. Te mândrești cu un bob până la umeri? Ondulatorul perfect ar trebui să aibă sub 19 mm în circumferință. Astfel, dacă îți dorești bucle bine definite, trebuie să investești într-un model precum BABYLISS BaByliss PRO Ondulator, de 16 mm. Cu un înveliș de titaniu și turmalină, acesta are 30 de trepte de temperatură, cu valori cuprinse între 130 și 200 de grade. Îl găsești pe pastel3.ro!

Dimpotrivă, dacă îți dorești bucle mai lejere, specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru un ondulator mai mare. Idealul e de 19 mm. Noi îți recomandăm tot un ondulator BaByliss, de data aceasta de 19 mm.

Ai părul mediu. Podoaba ta capilară ajunge până la nivelul umărului? Atunci circumferința de 25 de cm este perfectă. Ține cont de faptul că această dimensiune este considerată de profesioniști ca fiind alegerea ideală și dacă nu ești prea experimentată cu utilizarea unui ondulator de păr. Te vei îndrăgosti de BaByliss PRO Ondulator profesional 25 mm, ce presupune o încălzire foarte rapidă și 15 trepte de temperatură.

Însă, dacă vrei ca buclele tale să fie aerisite, cât mai lejere, poți opta și pentru un ondulator cu 25 de mm+  BaByliss PRO Ondulator profesional 32 mm prezintă aceleași caracteristici ca produsele prezentate mai sus și e ideal pentru tine!

Ai părul lung. Poți opta pentru cele mai mari ondulatoare pentru păr de pe piață! Dacă dorești onduleuri glam, perfect definite, mizează pe un model de 32 de mm, precum ondulatorul de păr BaByliss pe care ți l-am recomandat în rândurile de mai sus.

Însă, dacă visezi să arăți precum una dintre fetele ce fac surf pe plajele californiene și vrei beach waves, ai nevoie de un ondulator de 38 de mm. Nouă ne place mult ondulatorul cu clapă de la Diva Professional, pentru păr strălucitor și fin, cu protecție din silicon pentru căldură și o tehnologie ce permite încălzirea ondulatorului în câteva secunde.

De asemenea, părul lung se va înțelege de minune cu un ondulator cu trei capete, perfect pentru a crea bucle bine definite, așa cum este cel de la Label M.

Poți ține cont și de forma ondulatorului de păr, în felul următor!

Ondulatoarele conice sunt ideale pentru a forma bucle cu aspect natural, care sunt mai lejere la rădăcină și mai bine definite către vârf. Sunt minunate pentru onduleurile de tip beach waves, ceea ce le face perfecte pentru părul lung. Investește într-un model clasic de 19 mm, precum cel de la BaByliss PRO Ondulator Conic.

De partea cealaltă, ondulatoarele drepte, eliptice, sunt ideale pentru a contura bucle uniforme, perfecte pe toată lungimea. Este recomandat mai ales fetelor cu păr mediu și scurt. Infuzat cu ulei de argan pentru păr strălucitor, Ondulatorul cu clapă de la Diva Professional de 13 mm are un vârf care nu se încălzește și se oprește automat dacă nu este utilizat timp de o oră.

Ondulatorul cu formă spiralată va crea acele onduleuri glam, cu aspect retro. E o opțiune ideală tot pentru părul scurt, dar poate fi folosit și pe cel lung, dacă îți dorești un look ultra romantic. Noi am făcut o pasiune pentru Multi-ondulatorul Diva Professional Multistyler Argan Black, ce poate ajunge la 200 de grade în doar câteva secunde.

Care este mai bun ondulator în funcție de tipul tău de păr

Ai părul fin sau, dimpotrivă, gros și indisciplinat? Trebuie să ții cont de temperatura perfectă de ondulare.

Ai părul fragil, vopsit sau fin. Acest tip de păr este foarte sensibil, așa că nu ar trebui să îl foloseşti la o temperatură mai mare de 150 de grade. Folosește un produs infuzat și cu ulei de argan, pentru protecție și ultra strălucire, așa cum este Diva Professional Micro Stick 10 mm.

Ai părul des, cu firul gros. Mai dificil de ondulat, acest tip de păr are nevoie de o temperatură superioară, așa că poți depăși 200 de grade. Ondulatorul profesional Label M 4 D Infinity Waver poate ajunge până la 210 de grade.

Pe ce ondulator să mizezi dacă nu ai experiență

Atunci când ești pe cale să îți cumperi primul tău ondulator, te poți simți intimidată de atâtea informații. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru idealul în materie: un ondulator cu clapă, de 25 de mm. Produsul de la BaByliss este pur și simplu perfect din acest punct de vedere.

După cum ai văzut, sunt multe criterii de care să ții cont atunci când îți alegi ondulatoarele pentru păr. Noi te sfătuim să pornești întotdeauna de la tipul tău de păr, pentru a te asigura că vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Comentarii