MENIU CAUTĂ

(P) Descoperă satele tradiționale din Thassos!

Distribuie

Thassos este una dintre cele mai încântătoare destinații europene, unde tradițiile macedonene s-au păstrat foarte bine în ciuda timpului, iar multe dintre zone au rămas autentice cu plaje sălbatice și drumuri montane nebătute. În satele izolate localnicii trăiesc după vechile reguli, preparatele sunt gătite după rețetele moștenite, iar atmosfera este una tihnită.

Evadează în Thassos în sezonul estival 2019 și profită de oferta Early Booking pregătită deja de turoperatorul Europa Travel, care îți propune un sejur de 6 nopți de cazare, cu autocarul la tarife imbatabile începând cu 379 lei/persoană, valabil pentru plecarea din 9 mai 2019, în limita locurilor disponibile!

Pătrunde în lumea tradițiilor!

Fă un tur complet ai insulei Thassos, opțional de la Europa Travel și descoperă aici cele mai tradiționale locuri pe care le găzduiește Insula de Smarald. Cel mai vechi sat de pe insulă este Kastro, cocoțat pe o stâncă la circa 500 metri deasupra nivelului mării, oferind vederi fabuloase asupra dealurilor acoperite de vegetație.

Aici încă mai poți admira zidurile castelului medieval și ruinele clădirilor publice aflate în interiorul cetății. La mică distanță mai poți vizita Biserica Sfântul Atanasie despre care se spune că ar fi fost ridicată în numai 40 de zile de către localnici, din pietrele castelului.

Declarat capitala culturală a insulei Thassos, Theologos este datat încă din anul 1287, iar în vremea otomanilor a avut cea mai înfloritoare perioadă, când aici s-au ridicat două școli și numeroase case din piatră.

Locuri pitorești și liniștite

În anul 1912, Theologos a revenit sub ocupația grecilor care au clădit biserici și au plantat măslini, lămâi și mirodenii. Astăzi, Theologos este considerat un adevărat muzeu în aer liber, cu superbe case din piatră și acoperișuri din șist, cu străzi labirintice din rocă brută și piețe medievale garnisite cu lămâi. Vizitează aici Muzeul Folcloric găzduit într-un vechi conac, unde poți admira o vastă colecție de artefacte locale de la războaie de țesut la prese de ulei, centrifuga de miere, unelte de lucru și reprezentarea unei case tradiționale macedonene.

Cel mai pitoresc sat de munte, Kazaviti nu poate fi ratat într-un sejur pe insula Thassos, mai ales dacă ești dornic să descoperi tradițiile locului.

Așezarea se află la circa 20 km distanță de capitala Limenas, în scobitura a două dealuri acoperite de pini și măslini, acolo unde modernitatea încă nu și-a făcut simțită prezența. Arhitectura caselor este tipic medievală, cu străzi labirintice pavate cu dale unde accesul mașinilor este strict interzis, cu ferestre și uși pictat manual și țesături lucrate de femeile satului.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Early Booking Sejur Thassos

Hotel Emerald 2* – Golden Beach – tarife de la 379 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 9 mai 2019, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii