MENIU CAUTĂ

(P) Investește în viitorul tău – 5 idei de a face bani

Distribuie

Lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne readaptăm și noi la cerințele societății. Dacă părinții noștri se bazau foarte mult pe meserii, generațiile născute în anii `80 s-au axat mai mult pe studii și pe locuri de muncă ce presupuneau mai mult efort psihic și mai puțină energie fizică investită la job. Însă ultimii ani ne-au demonstrat că „meseria este brățară de aur” și cine cunoaște măcar una din multele activități care nu presupun doar statul la calculator, ci crearea unor lucruri cu propriile mâini, are o siguranță pe termen lung.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu un job de birou, ar fi bine să îți găsești un domeniu de care ești pasionată, ale cărui taine să le cunoști îndeaproape, cu ajutorul unor cursuri de perfecționare. Astfel, în aproximativ trei luni poți deveni as într-o sferă de activitate care s-ar putea să îți deschidă noi uși, dar te vei și redescoperi și îți vei lărgi orizonturile profesionale. Iată în ce ai putea să te specializezi.

Cosmeticiană

Domeniul cosmeticii este cerut în oricare parte a lumii, așa că investiția într-un curs de cosmetică își va găsi curând o aplicare directă. Cu alte cuvinte, e imposibil să nu îți găsești o activitate foarte bine plătită full time, part time sau sezonieră în orice oraș sau țară. Un curs de cosmetică durează aproximativ trei luni și costă, în medie, 2.000 lei, iar în cadrul modulelor vei învăța să faci tratamente faciale, masaje, să pensezi și să epilezi, servicii de care oricine are nevoie cel puțin o dată pe lună.

Agent sau ghid de turism

Turismul va fi întotdeauna un domeniu cerut și apreciat de către toată lumea, indiferent de situația financiară. Oamenilor le plac călătoriile și cel puțin o dată pe an fiecare familie pleacă într-un concediu. Din comoditate sau din plăcerea de a se lăsa surprinși, foarte mulți turiști apelează la serviciile unei agenții de turism, fie pentru obținerea unor pachete de concediu, fie pentru a cere un ghid care să le prezinte destinațiile în care urmează să ajungă. Un curs pentru a deveni ghid turistic durează între 6 și 8 luni și costă aproximativ 1.000 de euro.

Make-up artist

Amintește-ți când ai încercat să îți faci ultima dată o programare la un salon pentru un machiaj de ocazie și rememorează coada la care a trebuit să stai – atât de mare este cererea din acest domeniu. Mai ales în sezonul evenimentelor, meseria de make-up artist este foarte cerută și se plătește foarte bine. Totul este să ai puțină imaginație și curaj să te înscrii la un curs care o să te învețe cum să machiezi perfect, care poate dura de la o lună la trei luni, și care poate costa de la 1.000 de lei în sus, în funcție de notorietatea celei care organizează cursul.

Fotograf

La fel ca meseria de make-up artist, și cea de fotograf a devenit la fel de populară în ultimii ani, mai ales în perioada în care se organizează evenimente. Desigur, în afară de investiția într-un curs de fotografie, va trebui să aloci o sumă deloc mică pentru cumpărarea aparaturii necesare, de la aparatul foto, la obiective, lumini sau alte accesorii, însă investiția se va acoperi încă de la primele evenimente la care vei fotografia.

Organizator de evenimente  

Într-o lume atât de agitată cum este cea în care trăim, un organizator de evenimente este un ajutor de nădejde pe care oricine îl poate avea. Vei învăța cum se face bugetul unei nunți, al unui botez sau al unei aniversări, vei învăța să drămuiești foarte bine banii pe care îi ai la dispoziție și cum să cuprinzi cât mai multe detalii de care sărbătoriții ar fi încântați.

Dacă vrei să te redescoperi și să îți lărgești aria în care poți profesa, însă nu ai banii necesari pentru înscrierea la un curs cum sunt cele de mai sus, aplică pentru un credit online și nu înceta să înveți lucruri noi, care te vor face să îți menții încrederea în sine ridicată.

Comentarii