Locul unde sunt înfăptuite minuni

Mănăstirea Prislop adună tot mai mulți pelerini străini care au auzit de minunile săvârșite la mormântul celui mai mare duhovnic român al secolui XX. Edificiul de cult, amplasat pe fostul pământ al unor nobili din Ciula, are o istorie controversată. Potrivit scrierilor religioase Biserica Prislop a fost ridicată de Sfântul Nicodim de la Tismana undeva pe la jumătatea secolului al XIV lea.

După ce a ajuns aproape în ruină, construcția din piatră a fost refăcută în totalitate în 1564 de Zamfira, fiica Voievodului Moise din Țara Românească. Abia în anul 1948, lăcașul de cult a intrat sub gestionarea Starețului Arsenie Boca care a transformat Prislopul în mănăstire de maici, până când în 1959 comuniștii l-au obligat pe Sfântul Părinte să părăsească ținutul Hațegului.

În timpul petrecut la Prislop, duhovnicul a pictat interiorul bisericii și a reorganizat întreaga mănăstire, devenind practic al treilea Ctitor al lăcașului. Pe dealul mănăstirii, la umbra fagilor și a pinilor se întinde Mormântul Sfântul Părinte Arsenie Boca, unde pelerinii se roagă în fiecare zi.

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui
Recomandări

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui

Descoperă și alte mănăstiri importante din țară

Traseul spiritual spre Prislop include și alte centre religioase deosebit de importante, precum Mănăstirea Polovragi amplasată idilic la poalele Munților Polovragi, în apropiere de Cheile Oltețului sau Mănăstirea Lainici din Defileul Jiului ce a fost ridicată în secolul al XIX lea.

Ultimul popas al pelerinajului va fi la Mănăstirea Horezu, un ansamblu mănăstiresc ce se întinde pe un domeniu de până la 3 ha, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind considerat o bijuterie istorică a stilului brâncovenesc. Lăcașul de cult poartă hramul Împaraților Constantin și Elena, ctitorită de Constantin Brâncoveanu în jurul 1697. Potrivit legendelor, această mănăstire poară numele de Horezu de la păsările de noapte numite ”huhurezi”. Se spune că, la ridicarea bisericii meșterii erau nevoiți să lucreze numai noaptea, pe fundalul cântecelor de huhurezi, din cauza turcilor care ar fi distrus biserica.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Pelerinaj Prislop

Tarif: 179 Lei/persoana, 2 zile (o noapte de cazare la Straja), transport autocar, vizite cuprinse in program, teolog/preot/insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Video | Cât de bine vorbește Bianca Andreescu limba română? Mesaj adorabil pentru Halep
GSP.RO

Video | Cât de bine vorbește Bianca Andreescu limba română? Mesaj adorabil pentru Halep

Horoscop 23 septembrie 2019. Momente de CUMPĂNĂ pentru o zodie! Ce se întâmplă în sufletul nativilor
HOROSCOP

Horoscop 23 septembrie 2019. Momente de CUMPĂNĂ pentru o zodie! Ce se întâmplă în sufletul nativilor