MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 14:52

(P) Paralia Katerini, o destinație perfectă chiar și pentru vizite istorice

Distribuie

Katerini, un oraș cochet și alb de pe coasta Mării Egee, se laudă cu una dintre cele mai pitorești plaje unde poposesc în fiecare sezon, mii de turiști români dornici de relaxare într-o atmosferă tipic elenă. Paralia poartă distincția de Steag Albastru pentru nisipul foarte fin, apele de clare și calme – prilej excelent pentru vacanțele în familie, și facilitățile excelente oferite turiștilor.

Pentru că este cea mai populară dintre stațiunile de pe Riviera Olimpului și se află în apropierea numeroaselor obiective turistice importante, Paralia Katerini nu trebuie ratată într-o escapadă la finalul verii, într-un sejur de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel – la tariful imbatabil de la 99 euro + 329 lei/persoană. Oferta Specială este valabilă pentru plecarea din 11 septembrie, în limita locurilor disponibile!

Din Paralia Katerini poți urca pe Muntele Zeilor, Olimp, să evadezi din zarva orașului la Meteora, să mergi pe urmele bizantinilor până la Cetatea Platamonas ori să descoperi Dion – orașul antic al lui Zeus, care a fost vreme de 1000 de ani centrul civilizației Macedoniei. Totul în excursiile opționale organizate la destinație, de către turoperatorul Europa Travel.

În plus, poți vedea și alte locuri deosebite într-o croazieră relaxantă pe Marea Egee până la Skiathos, cea mai verde și pitorească insulă din Sporadele de Nord, renumită pentru plaja Koukounaries.

Drumeții montane și lecții de istorie

Pornește din Paralia Katerini spre satul Litohoro, aflat la circa 20 km distanță și recunoscut pentru casele tradiționale din piatră albă. Din acest punct se urcă pe potecile bătătorite ale Olimpului până la Cada lui Zeus, o cascadă mică dar foarte spectaculoasă strâns legată de poveștile mitologice… O mare parte din Muntele Olimp face parte din Parcul Național Elen fiind declarat zonă de importanță mondială UNESCO, datorită florei și faunei bogate, iar cele mai multe dintre traseele marcate sunt destul de dificile, asta dacă ești pasionat de drumeții și vrei să urci mai sus de cascadă.

La poalele Muntelui Olimp stă semeța fortăreață bizantină Platamonas ridicată în jurul secolului al–X-lea pentru a apăra intrarea în zona Văii Tempi între vechea Macedonie și Thesalia. În plus, defileul Tempi îți taie pur și simplu respirația prin serpentinele ce se unduiesc pe lângă versanții acoperiți cu vegetație deasă, păduri de lauri și firicele de ape susurătoare. Ba chiar mai mult decât atât, zona este una de legendă, insuși Zeul Apollo s-ar fi purificat în aceste ape, iar nimfa Dafne care a fost săgetată de Enos direct în inimă, s-a transformat aici în dafin.

Regăsește-te spiritual în Meteora

Din acest punct te poți îndrepta spre Meteora – al doilea cel mai important centru de pelerinaj al Greciei, după Sfântul Munte Athos, unde ai impresia că ai călătorit cumva în timp. Peisajele sunt absolut hipnotizante: stânci maronii ridicându-se mândre din Valea Thesaliei, în vârful cărora se găsesc zeci de mănăstiri clădite de pustnici cu secole în urmă, pentru a fi mai aproape de divinitate și mai departe de ispitele lumii moderne.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Paralia Katerini

Hotel Yakinthos 3* – tarife de la 99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 11 septembrie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii