MENIU CAUTĂ

(P) Soluții pentru tratarea lemnului și protecția acestuia împotriva dăunătorilor

Distribuie

Protecția și îngrijirea lemnului reprezintă misiuni de bifat atât înainte ca acesta să fie utilizat în diverse construcții și amenajări, cât și ulterior acestor operațiuni. După cum spune o regulă general valabilă, prevenția este mai bună decât tratamentul - acest principiu se aplică și la lemn: combaterea atacurilor de diverse tipuri asupra lemnului este cu mult mai costisitoare decât acțiunile cu caracter preventiv.

Ce poate fi făcut pentru ca lemnul să reziste, să treacă testul timpului și să își păstreze caracteristicile o perioadă cât mai îndelungată? Câteva răspunsuri în acest sens ne oferă specialiștii Deposib Expert, prin gama de produse ce vizează tratarea și protecția lemnului care poate fi vizualizată pe www.deposib.ro

Soluțiile pentru tratarea lemnului pot să se refere la ignifugare, tratamente împotriva mucegaiului și fungilor sau chiar tratamente anticarii. Câteva exemple în acest sens prezentăm în rândurile următoare – detalii complete despre acestea și numeroase alte tipuri de tratamente pentru lemn pot fi găsite pe site-ul www.deposib.ro. Cu mențiunea că produsele provin de la brand-ul Bochemit, pentru care Deposib Expert este importator oficial, iată care sunt și unele dintre cele mai utilizate tratamente pentru protecția lemnului.

Soluții antimucegai

Din această categorie se remarcă produsul Bochemit Antimucegai, care reușește să curețe mucegaiul, indiferent de suprafața pe care acesta a atacat-o. Atunci când vine vorba de tratarea lemnului, acest produs ajută la curățarea porțiunilor înnegrite în urma acțiunii factorilor externi cum ar fi razele ultraviolete, ploile sau ciclurile de îngheț – dezgheț.

Soluții împotriva insectelor

Provenind de la același brand, produsul Bochemit Plus I este soluția concentrată care dă dovadă de o eficiență deosebită atunci când vine vorba de eradicarea insectelor dăunătoare din lemnul atacat. Produsul reușește cu brio să elimine carii, cărăbuși de lemn, dar și alte insecte care atacă lemnul, indiferent de stadiul lor de dezvoltare (ou, larvă, nimfă sau adult).

Soluții protecție preventivă

Întrucât lemnul nou este mai sensibil, mai predispus la apariția ciupercilor de lemn și la atacurile cariilor de lemn și a cărăbușilor, se impune necesitatea unui tratament corespunzător care să prevină aceste acțiuni dăunătoare. Bochemit Opti F este produsul disponibil pe www.deposib.ro în acest sens. Soluția profesională concentrată se poate utiliza pentru diverse tipuri de lemn și reușește să ofere protecție pentru perioade de până la 10 ani la exterior, împotriva intemperiilor, și nelimitat la interior.

Soluții de ignifugare

Tratarea lemnului cu soluții de ignifugare se impune în cazul construcțiilor care trebuie sa aiba rezistenta la foc. Produsul care corespunde standardelor europene recomandat în cadrul site-ului www.deposib.ro este Bochemit Antiflash. Soluția oferă avantaje multiple, dincolo de protecția ignifugă – este un tratament de tip „3 în 1”, care protejează de asemenea lemnul de ciuperci și carii de lemn.

Soluții de hidrofugare

Operațiunea de hidrofugare este foarte importantă pentru lemnul utilizat la exterior, pentru ca acesta să reziste cu brio la intemperii și umiditate pe o perioadă îndelungată. Asemenea tratamente se aplică de regulă la lemnul care intră frecvent în contact direct cu apa, la acoperișuri din lemn. Produsul recomandat de specialiștii Deposib Expert în acest caz este Bochemit Forte Profi, care, odată aplicat, poate să ofere lemnului o protecție sporită la intemperii pentru o perioadă de până la 15 ani.

Solutii de decorare

Bochemit Estetik – ulei protector sau bait lemn, care are rolul de colorare a fibrei lemnoase în diverse nuanțe precum pin, mahon, castan, palisandru și nuc.

Având în vedere toate aceste soluții și tratamente pentru lemn, Deposib Expert poate fi considerat un reper atunci când vine vorba de protecția și tratamentul lemnului.

Alte produse disponibile la Deposib Expert

De asemenea, trebuie cunoscut și faptul că Deposib Expert este și distribuitor autorizat al produselor Fakro în România. Fakro este un nume recunoscut la nivel mondial pentru producția de ferestre de mansardă, scări de pod și nu numai. Gama de produse disponibile pe www.deposib.ro include de asemenea ferestre acoperiș terasă, luminatoare pod, folii acoperiș și tuneluri solare, printre altele.

Calitatea produselor realizate de acest producător a primit recunoaștere în întreaga lume. Din acest motiv, printre cele mai căutate produse din această categorie, disponibile pe www.deposib.ro, se numără fereastra de mansarda de la Fakro și scara mansarda de la același producător. Iată și câteva caracteristici ale acestor produse:

  • Fereastra de mansardă menționată este realizată din lemn de pin stratificat de calitatea I. Dispune de mâner în partea de jos și include o clapetă de ventilație semiautomată. Se montează pe acoperișul caselor, pentru un plus de lumină în spațiul mansardei, având în același timp un rol important și pentru aerisire. Acest tip de fereastră poate avea 2 sau 3 sticle, cu garanție pe viață la spargere și sistem antiefracție TopSafe.

  • Scara pod Fakro poate fi realizată din lemn sau din metal. O scară din lemn dispune de 16 dimensiuni, iar una metalică, tip pantograf, se produce pe 5 dimensiuni. Astfel de scări au un rol practic și util, oferind acces facil la încăperi precum podul locuinței sau mansarda.

Indiferent dacă este vorba despre o fereastra mansarda, o scara pod din lemn sau de soluții pentru tratarea, întreținerea și cosmetizarea lemnului, cei interesați de produsele menționate pot să acceseze website-ul www.deposib.ro pentru a obține informații complete.

Comentarii