Mergi direct la conținut »
(P) Transfăgărășan – drumul care șerpuiește printre versanții Munților Făgăraș
Ştiri Libertatea > Ştiri > (P) Transfăgărășan – drumul care șerpuiește printre versanții Munților Făgăraș

(P) Transfăgărășan – drumul care șerpuiește printre versanții Munților Făgăraș

Supranumit de Top Gear – cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărășan începe din localitatea Bascos, Argeș și se încheie în Cârțișoara din județul Sibiu, pe o lungime de circa 152 km, fiind parte din DN7C.

Drumul care străbate Munții Făgăraș îți dezvăluie priveliști incredibile: o șosea care șerpuiește pe lângă imenși pereți din calcar, pajiști alpine pitorești, pârâiașe și cascade cu ape cristaline, formațiuni stâncoase și râpe spectaculoase care-ți taie respirația…

Peisaje care îți taie respirația

Această rută montană este a doua ca înălțime din țară (după Transalpina), care atinge cel mai înalt punct de până la 2042 de metri în zona tunelului Bâlea. Printre superlativele locului se numără cele 833 de podețe, 28 de viaducte, cel mai lung tunel din țară care atinge 887 de metri și străbate Muntele Padinului și unele dintre cele mai multe serpentine ale unui drum montan din Europa.

Cea mai mare atracție a Transfăgărășanului este spectaculosul lac glaciar Bâlea, aflat la o altitudinea de 2040 de metri, în Munții Făgăraș. Se întinde pe mai bine de 4,6 ha și are o adâncime de până la 11 metri. Aici vei găsi și Cabana Bâlea unde poți să iei masa pe terasa care atârnă deasupra lacului faimos pentru nuanțele cameleonice de verde. Pe timpul iernii, în această zonă funcționează Hotelul de Gheață. România este una dintre printre puținele țări din Europa care găzduiesc un astfel de complex de gheață.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Până la Bâlea Lac ești întâmpinat și de alte minuni ale naturii, pajiști care te îmbie la visare și peisaje desprinse din cărțile poștale, precum și cea mai mare cascadă în trepte din țară – Cascada Bâlea, care se situează la o altitudine de până la 1200 de metri între Vârfurile Moldoveanu și Negoiu.

Europa prin Europa Travel

Alege un circuit complet în Transfăgărășan prin cel mai nou program turistic – Europa prin Europa Travel, care-ți oferă șansa să străbați drumul alpin în cadrul unei excursii de o zi cu autocarul. În ultimii ani circuitele interne sunt tot mai căutate de către turiștii români, astfel că Europa Travel și-a extins paleta de destinații turistice în România, dar și în afara țării prin numeroasele programe turistice la tarife imbatabile și servicii impecabile.

Chiar dacă este deschis doar câteva luni pe an din cauza unor porțiuni de teren accidentat și a serpentinelor numeroase, Transfăgărășan adună în fiecare an un număr tot mai mare de turiști veniți din toate colțurile Europei, care vor să parcurgă un traseu binecuvântat cu cele mai pitorești peisaje.

 

Circuite in Romania

Oferta Speciala Circuit Transfagarasan – tarif: 155 Lei/persoana, 1 zi, transport autocar, servicii ghid.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Close
Închide
  Close