Mergi direct la conținut »
Pachet plin cu explozibil descoperit în Christchurch din Noua Zeelandă, locul în care au avut loca atacurile de la moschei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Pachet plin cu explozibil descoperit în Christchurch din Noua Zeelandă, locul în care au avut loca atacurile de la moschei

Un colet care conținea o bombă și muniție a fost găsit, marți, de poliţia neozeelandeză pe un teren viran din Christchurch, unde 50 de musulmani au fost ucişi în două moschei în martie de un extremist alb.

În legătură cu acest caz a fost arestat un bărbat de 33 de ani, despre care poliția nu a dar informații și nu a spus ce legătură are cu coletul suspect.

Până la sfârşitul după-amiezii, anchetatorii au blocat străzile din Phillipstown, în apropiere de centru, şi au evacuat casele.

Anterior, poliţia neozeelandeză a anunţat arestarea acestui bărbat marţi la Christchurch după informaţii privind o posibilă ameninţare cu bombă în oraş.

„Un bărbat de 33 de ani a fost arestat şi în prezent discută cu poliţia în legătură cu incidentul”, a transmis poliția într-un comunicat de presă.

Nu au fost disponibile detalii suplimentare cu privire la natura incidentului, dar potrivit mass-media neozeelandeze, a fost vorba despre o potenţială ameninţare cu bombă.

Presa neozeelandeză scrie că poliţia a fost chemată după „ameninţări în legătură cu un dispozitiv exploziv”.

Cincizeci de oameni au fost ucişi şi zeci răniţi în atacurile asupra moscheilor Al Noor şi Linwood în timpul rugăciunilor de vineri la Christchurch pe 15 martie, cel mai grav atac armat pe timp de pace din istoria Noii Zeelande.

Autorităţile l-au inculpat pe extremistul australian Brenton Tarrant, în vârstă de 28 de ani, susţinător al supremaţiei albe, pentru 50 de acuzaţii de crimă.


Citește și: Range Roverul cu care Răzvan Ciobanu a făcut accidentul era al unei femei, dar prietenul ei i-l împrumutase designerului. Contactată de Libertatea, aceasta a declarat: „Să vedem cine va despăgubi mașina!”


 

Close
Închide
  Close