De Cristian Otopeanu,

Pe scurt, Sanador a anunţat, vineri, 20 martie, că testează populația contra coronavirusului, contra cost, la preţul de 350 lei.

În aceeaşi zi, dar spre seară, Sanador a revenit cu altă comunicare: ”Ca urmare a recentei decizii a autorităților de a deconta testarea SARS-COV-2 din bugetul CNAS tuturor pacienților cu BILET DE TRIMITERE de la medicul epidemiolog, aceste testări se pot face acum fară plată la SANADOR. Pentru toți ceilalţi care doresc să facă testarea, fără a avea BILET DE TRIMITERE, o pot face cu plată”.

Reacţia editorialistului Patrick André de Hillerin a fost acidă, în „Caţavencii”.

„În definitiv, e vremea speculei și a profitului făcut pe spatele nenorocirilor. Dacă au început să crească prețurile la alimente prin piețe, de ce ditamai spitalul privat n-ar face și el un ban grămadă din testarea pacienților care vor să afle dacă sunt sau nu infectați?”, a început PAH editorialul.

„Doar că această ultimă adăugire era, vineri, o mare minciună. Casa Națională de Asigurări de Sănătate habar nu avea de vreo decizie de a deconta testarea SARS-CoV-2. Dacă ar fi existat o astfel de decizie, aceasta ar fi trebuit să ajungă și la CNAS, că doar de acolo ar fi urmat să vină banii”, a continuat editorialistul.

Acesta a povestit apoi că „sâmbătă, 21 martie, după o discuție telefonică purtată cu cineva de la departamentul administrativ al Sanador […], am fost rugat să las numărul de telefon […], căci voi fi contactat de către cineva capabil să-mi răspundă la întrebări. Ceea ce s-a și întâmplat”.

„Am fost sunat de către directoarea de marketing a Sanador, doamna Carmen Chioțea”, a explicat PAH, care a povestit apoi cum suna întrebarea trimisă prin SMS către Carmen Chioţea şi la care aştepta un răspuns: „Care e recenta decizie a autorităților de a deconta testarea SARS-CoV-2 din bugetul CNAS tuturor pacienților cu trimitere de la epidemiolog? Când a fost emisă, de către cine, unde este publicată?”.

Citeşte continuarea pe catavencii.ro!

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 4.761 cazuri de COVID-19 confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 220

Consultantul BNR Adrian Vasilescu, analiză pentru Libertatea în criza coronavirusului: „Este o dramă. Ar fi bine dacă am avea o populaţie educată”

Exclusiv | Ce se întâmplă cu senatorul PNL Vergil Chițac, care a infectat mai mulți liberali cu coronavirus