MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 17:35

Părinți chemați la tribunal din cauza prenumelui neobișnuit pe care l-au pus fiicei lor

Distribuie

Oamenii au gusturi diferite în ceea ce privește alegerea numelui pentru copilul lor. Unii vor un nume clasic, tradițional, iar alții aleg un nume ciudat, unic. 

Un cuplu din Franța a fost chemat în fața instanței după ce a ales un nume neobișnuit pentru copil. Cei doi părinți au vrut să o cheme pe fetița lor Liam, potrivit mirror.co.uk.

Deși numele în sine nu este ciudat, Guvernul Franței a avut probleme cu faptul că părinții copilului au ales un nume tradițional de băiat pe care să-l pună unei fete.

Un procuror a fost îngrijorat de faptul numele de Liam este „contrar interesului copilului și ar putea să-i facă rău în relațiile sociale”, așa că a apelat la un judecător pentru ca acesta să interzică părinților să-l folosească.

Dacă părinții nu reușesc să își schimbe opinia, Guvernul i-a spus judecătorului că poate alege el un nume pentru fetița cuplului.

Părinții se luptă acum cu decizia luată și caută ajutor legal, dar până atunci au amânat botezul micuței.

Franța este recunoscută pentru strictețea pe care o aplică atunci când vine vorba de numele unui copil, iar acest tip de audiere în instanță nu este ceva neobișnuit. În trecut, unor părinți li s-a interzis să-și numească copiii Nutella, Strawberry sau Manhattan.

 


FOTO | Gestul unei chelnerițe a devenit viral pe internet. Pe lângă aprecieri din toată lumea, tânăra a primit o bursă de studii


 

Loading...
Comentarii