Mergi direct la conținut »
Parlamentarii se întorc din vacanţă. Dezertările din PSD şi votul pe bugetul de stat, preocupările noii sesiuni
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentarii se întorc din vacanţă. Dezertările din PSD şi votul pe bugetul de stat, preocupările noii sesiuni

Parlamentarii se întorc din vacanţă. Dezertările din PSD şi votul pe bugetul de stat, preocupările noii sesiuni

Aleşii din Parlament se întorc, luni, din vacanţă. Principala provocare a noii sesiuni este votul pe proiectul de buget de stat pe 2019. Finalizat cu o întârziere de două luni, bugetul urmează să fie adoptat de Guvern, marţi, şi trimis imediat în Legislativ, pentru dezbatere.

Votul important pentru acest proiect vine şi cu emoţii pentru social-democraţi. Partidul condus de Liviu Dragnea s-a confruntat, în ultima săptămână, cu demisia a cinci deputaţi, cel mai important fiind fostul premier Mihai Tudose.

PSD are emoţii, în Camera Deputaţilor, unde majoritatea depinde de votul UDMR şi al minorotăţilor. După toate plecările din partid, Pro România, noua formaţiune condusă de Victor Ponta, a atras deja  21 de parlamentari, de la PSD şi de la ALDE. Şi sunt aşteptate şi alte demisii, o dată cu începul sesiunii parlamentare.

Dragnea nu este, însă, îngrijorat de majoritatea PSD-ALDE. Întrebat dacă se aşteaptă ca şi alţi parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a răspuns: „Nu mă aştept niciodată. Dacă nu mai este niciunul acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai este, mai pleacă”.

Majoritatea parlamentară va fi testată, la votul pe bugetul de stat pe 2019, Opoziţia anunţând deja că va depune sute de amendamente.

Problema este că şi parlamentarii PSD sunt nemulţumiţi de buget. Aceştia au transmis, în şedinţa conducerii partidului, îngrijorările primarilor din judeţele pe care le reprezintă, în Parlament.

Liviu Dragnea s-a conformat, pentru moment, şi a anunţat, la finalul unei şedinţe de peste 6 ore, la Parlament, cu grupurile PSD din Camera Deputaţilor şi din Senat, că va lucra toată noaptea cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru a fi siguri că administraţiile locale şi Consiliile Judeţene nu vor pierde bani, la alocarea bugetară pe acest an.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Liderul PSD a găsit şi o problemă în bugetul pe care tot el l-a realizat, împreună cu consilierul premierului, Darius Vâlcov. Dragnea a anunţat că doreşte tăierea din bugetele serviciilor secrete, pentru a se realoca banii la sănătate, în programe pentru Vitamina D pentru copiii României şi programe pentru diabetici.

„Dacă nu se poate modifica, va fi amendamentul parlamentului. Noi nu cerem aviz de la nimeni. Eu v-am zis ce vreau să fac eu. Banii de la servicii vor merge la sănătate, la copiii țării”, a declarat Liviu Dragnea, la sfârşitul şedinţei cu parlamentarii PSD.

Şi premierul Viorica Dăncilă susţine o relocare de fonduri bugetare de la servicii la sănătate. „Avem trei domenii prioritare în care vrem să facem paşi importanţi: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice. Bugetul nostru va reflecta aceste priorităţi şi vom încerca pe cele trei domenii să aducem cât mai multe elemente pozitive”, a spus Dăncilă, duminică.

Citeşte şi: COPIII SISTEMULUI / Smulși din familii și aruncați în centre de plasament! „Cadoul” sfâșietor făcut de stat, la majorat, orfanilor crescuți de asistenți maternali

Close
Închide
  Close