Mergi direct la conținut »
Patriarhul Daniel, apel la rugăciune după atentatul sângeros din Sri Lanka
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patriarhul Daniel, apel la rugăciune după atentatul sângeros din Sri Lanka

Patriarhul Daniel, apel la rugăciune după atentatul sângeros din Sri Lanka

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a făcut un apel la rugăciune, duminică, pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka şi a condamnat "aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă".

De Andreea Radu,

Mai multe explozii au avut loc în Sri Lanka, în ziua în care creștinii din această țară sărbătoreau Paștele. Ținta atacurilor cu bombe au fost trei biserici catolice și mai multe hoteluri de lux din capitala Colombo. Bilanțul este unul dramatic: sunt peste 200 de morți și sute de răniți.

În acest context, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj, făcând apel la rugăciune. Redăm cuvintele patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, conform unui comunicat de presă la Patriarhiei:

Aceste atentate petrecute în biserici şi alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paşti, reprezintă expresia cea mai crudă a violenţei dezumanizante şi a înstrăinării de Dumnezeu.

Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creştini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor. Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste.

 

Tot duminică, Patriarhul Daniel a transmis duminică mesajul său credincioșilor, cu ocazia Sărbătorii Floriilor.

Foto: EPA


VIDEO/ Maia Morgenstern, reacție la faptul că oamenii se roagă la chipul ei, într-o catedrală din Columbia: „E un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”


 

Close
Închide
  Close