În vara anului trecut, un abuz sexual abominabil era descoperit în nordul Moldovei, în comuna Straja din județul Suceava. Un bărbat de 40 de ani a fost arestat fiind acuzat că și-a abuzat sexual fiica de 12 ani, dar și pe o prietenă a acesteia de vârstă apropiată. De altfel, abuzurile au ieșit la iveală după ce prietena fiicei agresorului a povestit ce i s-a întâmplat când a mers la ziua de naștere a fetiței de 12 ani. 

Aflată împreună cu mai mulți copii la petrecere, fata a fost la un pas să fie violată de tatăl sărbătoritei, care a dus-o cu forța într-o cameră alăturată și a început să o pipăie și să o sărute cu forța.

Țipetele fetei i-au alertat pe cei din casă. Soția agresorului și un alt copil, l-au găsit pe bărbat în timp ce încerca să dezbrace fata de 13 ani. Se întâmpla pe 1 decembrie 2019. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a amenințat copila că dacă va spune cuiva ce s-a întâmplat o va omorî. 

Nici fetița, dar nici soția agresorului nu au povestit nimănui despre acel episod. În august 2020, într-o seară, când a rămas să doarmă la o mătușă, fata de 13 ani i-a povestit unei verișoare „rușinea” pățită la aniversarea prietenei ei, însă a rugat-o să nu povestească nimănui, pentru că îi este frică să nu i se întâmple ceva rău. 

Realizând gravitatea situației, verișoara a povestit mamei fetei, care la rândul ei a anunțat imediat Poliția. 

Abuzuri ascunse de frică și de rușine

Cercetările polițiștilor aveau să scoată la lumină un abuz sexual de neimaginat, care luni în șir a fost ascuns de familia victimei de frica agresorului.

Marin* avea alături de soția sa doi copii și obișnuia să plece periodic la muncă în străinătate, ultima dată fiind plecat șase luni în Italia. Înainte de ultima plecare în străinătate, în toamna anului 2019, bărbatul a început să manifeste un comportament deplasat față de fiica sa, pe atunci în vârstă de 12 ani. 

Aproape în fiecare seară o cheama înainte de culcare în pat cu el și o pipăia în zonele intime, respectiv în zona sânilor și a organelor genitale. Deși se împotrivea și îi spunea să înceteze, bărbatul o ținea lângă el, amenințând-o cu bătaia și continua să o agreseze sexual. Fata reușea să plece de lângă tatăl ei doar după ce aceasta adormea.

Anchetatorii au stabilit că fata a fost agresată sexual luni în șir de tatăl ei, care își motiva comportamentul deviant susținând că îi verifică virginitatea.

 „Agresivitatea inculpatului era îndreptată și asupra celorlalți membrii ai familiei în condițiile în care nu erau de acord ca minora să meargă să doarmă cu el. Conform declarației persoanei vătămate, tatăl său o atingea în zona organelor genitale, a sânilor și îi solicita să stea dezbrăcată lângă el, ca într-un final, sub pretextul că o verifică dacă este virgină sau nu, o penetra vaginal cu degetele în mod repetat timp de două minute”, au precizat anchetatorii.

Virginitatea verificată în prezența mamei și a fratelui

Conform anchetei, într-o zi din luna noiembrie 2019, sub același pretext că dorește să o verifice pe fiica sa dacă mai este virgină, bărbatul a dezbrăcat-o pe fată împotriva voinței sale și a pus-o pe masa din bucătărie, după care i-a analizat vizual organul genital în prezența mamei și a fratelui, de aceeași vârstă cu victima.

De altfel, despre obiceiul tatălui de a o verifica în fiecarea seară cu degetul, copila i-a povestit fratelui, însă acesta s-a temut să ceară ajutor cuiva.

Audiată de polițiști, mama copilei a recunoscut abuzurile comise de soțul ei asupra fiicei, dar și a prietenei acesteia. Ea a declarat că abuzurile împotriva fiicei lor s-au petrecut aproape în fiecare seară, din luna noiembrie 2019, când a venit de la muncă din Italia, și până în prima jumătate a lunii ianuarie 2020, când soțul ei a plecat din nou în Italia

„Martora a încercat să îl oprească să nu mai facă lucrul acesta însă soțul ei devenea agresiv și sărea la ea la bătaie. De asemenea și fiica ei se opunea și plângea însă și pe ea o amenința cu acte de violență. Martora a mai precizat faptul că ori de câte ori îi atrăgea atenția soțului ei că nu este bine ce face acesta îi răspundea înapoi că este fata lui și până la vârsta de 18 ani poate să îi facă ce vrea el”, au invocat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în actul de sesizare a instanței.

Fratele fetei a relatat și el despre abuzurile tatălui. El a povestit că la aniversarea din decembrie 2019, în timpul petrecerii la care erau prezenți mai mulți copii, l-a observat pe tatăl său în timp ce o strângea în brațe pe una dintre fete și o săruta pe gură, iar aceasta se smucea și încerca să se apere. 

Băiatul a mai spus că din toamna anului 2019, când s-a întors din Italia, tatăl său prefera ca sora sa să stea în preajma lui și chiar să doarmă cu el. De multe ori l-a auzit pe tată în timp ce îi cerea surorii să doarmă cu el și dacă aceasta refuza, bărbatul devenea nervos, „ca și cum ar fi vrut să îi bată”.

Băiatul avea camera alăturată cu cea a tatălui său și le-a povestit investigatorilor că îl auzea pe acesta când îi cerea surorii sale să se dezbrace, spunându-i că vrea să vadă dacă este virgină și dacă „nu a umblat cu băieții”. 

În multe dimineți când se trezeau sora lui era tristă, spunându-i că nu a putut dormi din cauză că tatăl lor tot îi cerea să se dezbrace, iar aceasta, pentru a putea dormi, era obligată să se dezbrace.

Rudele tatălui i-au cerut să nu facă publice abuzurile

Audiată alături de psihologi, copila a povestit în detaliu ce i s-a întâmplat. Atașată de mamă și de frate, ea a declarat că o iubește cel mai mult pe bunica maternă, care i-a fost și îi este alături.

Față de tată și de rudele acestuia, a dezvoltat un atașament anxiox deoarece „aceste rude i-au interzis mereu să facă public abuzul sexual suferit”.

Minora a conștientizat că nu este corect ce i se întâmplă, dar i-a fost frică să facă public acest lucru. Își dorește să stea departe de tatăl ei, să locuiască cu mama, fratele și bunica maternă unde se simte protejată și în siguranță. Va continua școala și speră să poată depăși trauma suferită. Minorei i s-a recomandat consiliere psihologică.

Raport expertiză psihologică:

Pedeapsa: 6 ani cu executare

Trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru agresiune sexuală, viol în formă continuată și amenințare, bărbatul de 40 de ani nu a recunoscut săvârșirea faptelor. Procurorii au reținut în sarcina sa aproximativ 70 de fapte de viol.

Miercuri, 23 iunie, Judecătoria Rădăuți a dispus condamnarea acestuia la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală și viol, instanța reținând „cel puțin două acte materiale comise”. 

În cazul infracțiunii de amenințare, faptă comisă împotriva prietenei fiicei sale, judecătorii au dispus achitarea inculpatului. Instanța l-a obligat pe bărbat să achite 20.000 de euro daune morale fiicei sale. În cazul celeilalte minore, judecătorii au respins cererea de acordare a unor despăgubiri, invocând că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă conform dispozițiilor legale. 

Soluția Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă.

* Numele agresorului a fost schimbat, pentru a proteja identitatea victimei.

Citeşte şi:

„E inuman”. Reacția unui primar olandez care i-a ajutat pe cei 23 de români veniți la muncă în localitate și lăsați să doarmă în stradă

Rețeaua binelui. Atelierul care recondiționează calculatoarele vechi, care apoi ajung la elevi. „Am văzut bucuria pe chipul lor”

O tânără din România pleacă la West Point, cea mai veche academie militară din SUA. Cum a fost „armata” într-un liceu în nordul Moldovei

FOTO „Ești eroarea vieții mele, bei și faci sex în toalete!” » Iubita l-a părăsit cu un scandal monstru, dar fanii au publicat o imagine interzisă
PARTENERI - GSP.RO
FOTO „Ești eroarea vieții mele, bei și faci sex în toalete!” » Iubita l-a părăsit cu un scandal monstru, dar fanii au publicat o imagine interzisă
Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine
Playtech.ro
Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine
"Tată, zi-mi că e un vis". Asta a mai apucat să întrebe băiatul şoferului microbuzului, care şi-a pierdut mama, sora şi bunicile, în cumplitul accident din Bacău înainte de a leşina
Observatornews.ro
"Tată, zi-mi că e un vis". Asta a mai apucat să întrebe băiatul şoferului microbuzului, care şi-a pierdut mama, sora şi bunicile, în cumplitul accident din Bacău înainte de a leşina
Horoscop 26 iulie 2021. Berbecii vor trebui să se detașeze de propriile păreri, cele la care țin prea mult
HOROSCOP
Horoscop 26 iulie 2021. Berbecii vor trebui să se detașeze de propriile păreri, cele la care țin prea mult
Animație grafică. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
Știrileprotv.ro
Animație grafică. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul
PUBLICITATE
(Publicitate) Laptopurile ASUS: OLED este sinonim cu stilul