MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Percheziții de amploare la contrabandiștii de țigări din Bihor. Cel mai vârstnic are 70 de ani

Distribuie

Contrabandiștii de țigări au fost loviți într-o acțiune de forță desfășurată miercuri dimineață de polițiști. Mascații au descins în 32 de locații unde se adăposteau persoanele căutate și erau depozitate cantități importante de țigări provenind din Republica Moldova și Ucraina. La sfârșit, polițiștii au făcut bilanțul: găsiseră peste 120.000 de țigări și au prins 18 suspecți. Cel mai în vârstă dintre ei are 70 de ani.

Perchezițiile din Bihor au fost coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, participând și 80 de polițiști.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2018 – prezent, cei în cauză, cu vârste cuprinse între 30 şi 70 de ani, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extracomunitar, ar fi transportat şi deţinut ţigări marcate necorespunzător, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice din judeţul Bihor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Țigările găsite la percheziții  valorează peste 60.000 de lei, iar anchetatorii au mai găsit la membrii grupării agende şi diferite înscrisuri care atestă comercializarea de ţigări, precum şi telefoane care ar fi fost folosite în activitatea infracţională. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului statului a fost estimat, până în prezent, la peste 200.000 de lei.


Citește și: Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Comentarii