Mergi direct la conținut »
FOTO/ Percheziții la sediul Cambridge Analytica, în scandalul accesării datelor utilizatorilor Facebook Galerie foto
4imagini
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > FOTO/ Percheziții la sediul Cambridge Analytica, în scandalul accesării datelor utilizatorilor Facebook

FOTO/ Percheziții la sediul Cambridge Analytica, în scandalul accesării datelor utilizatorilor Facebook

Autoritatea britanică de reglementare însărcinată cu protecția datelor a fectuat vineri seară percheziții la sediul Cambridge Analytica din Londa. Compania este acuzată că a obținut ilegal datele a milioane de utilizatori ai Facebook, fără ca aceștia să își dea acordul, transmite AFP.

La sediul Cambridge Analytica au ajuns, vineri seară, 18 persoane din cadrul Information Commissioner’s Office (ICO), la scurt timp după ce a fost obținut mandatul de perchziție, eliberat de un judecător de la Înalta Curte din Londra.

Anterior, Biroul Comisiei de Informaţii postase pe Twitter: „ICO a obţinut mandatul de percheziţie: suntem mulţumiţi de decizia judecătorului şi intenţionăm să-l punem în aplicare în scurt timp. Aceasta este doar o parte a unei investigaţii mai ample privind utilizarea datelor personale în scopuri politice şi acu vom avea nevoie de timp pentru a strânge şi analiza dovezile.“

Scandalul Cambridge Analytica, în care firma de consultanță politică ce l-a ajutat pe Donald Trump în campanie și a pledat pentru Brexit a accesat datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, a dus la o campanie de ștergere a aplicației. Numită #DeleteFacebook, aceasta este acum un adevărat trend online, după ce s-a aflat că Facebook nu are grijă de informațiile celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi.

Vineri, SpaceX și-a șters pagina de Facebook după scandalul Cambridge Analytica. Anterior, și trupa Massive Attack și-a suspendat pagina, iar Mozilla – producătorul browserului Firefox – a anunțat să suspendă publicitatea pe rețeaua socială din cauza setărilor de pe Facebook, care dau acces aplicațiilor la foarte multe date personale.


Citește și:

Close
Închide
  Close