Mergi direct la conținut »
Pesta porcină în Constanța s-a răspândit în 53 de focare. Câți porci au fost sacrificați
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pesta porcină în Constanța s-a răspândit în 53 de focare. Câți porci au fost sacrificați

Pesta porcină în Constanța s-a răspândit în 53 de focare. Câți porci au fost sacrificați

Pesta porcină în Constanța s-a răzpândit în 53 de focare, arată Direcția Sanitar Veterinară. Gospodăriile unde a fost confirmat virusul se află în 25 de localități din județ, potrivit datelor oficiale.

De Mihai Niculescu,

Pesta porcină din Constanța a fost confirmată în 53 de focare, până pe data de 19 august. La porcii domestici, informează DSVSA Constanţa într-un comunicat preluat de Agerpres.

Pe baza buletinelor de analiză emise de Laboratorul Naţional de Referinţă din cadrul IDSA, PPA a fost confirmată în gospodării aflate în 25 de localităţi din judeţul Constanţa.

Astfel, au fost declarate focare de PPA la Istria, Vadu, Dulceşti, Cheia, Vadu Oii, Ciobanu, Gârliciu, Hârşova, Pod Giurgeni, Seimenii Mici, Seimeni, Tichileşti, Băltăgeşti, Lazu, Tuzla, Topalu, Traian, Sat Mircea Vodă, Ion Corvin, Viile, Sinoe, Zorile, Piatra, Palazu Mic şi Agigea, unde au şi fost instituite măsurile de punere sub supraveghere sanitar-veterinară oficială a exploataţiilor, fiind impuse restricţii de mişcare, dezinfecţia exploataţiilor afectate, a spaţiilor de cazare a porcilor, a perimetrelor, ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

În cadrul măsurilor zoosanitare de prevenire şi combatere dispuse de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Constanţa, pentru controlul şi stingerea focarelor de PPA, până în prezent au fost sacrificaţi 4.266 de porci din gospodăriile individuale din localităţile afectate, precizează sursa citată.


Primul caz de pestă porcină din județul Ilfov. Filtre în comuna Tunari. Mai mulți porci, ridicați de Direcția Sanitar-Veterinară Ilfov


 

Close
Închide
  Close