Conform celor două publicații, Serviciul de Informaţii al Confederaţiei Elveţiene a detectat agenţi ai serviciilor de informaţii ruse cu paşaport diplomatic care sunt repartizaţi între ambasada Rusiei la Berna şi consulatele din Zurich, Lausanne şi Geneva.

Totuşi, potrivit surselor citate, cea mai mare parte a activităţii de spionaj ar avea loc la Geneva, unde se concentrează un număr mai mare de emisari, şi în special la Misiunea Diplomatică rusă pe lângă ONU şi la alte organizaţii internaţionale.

Informația apare în contextul în care, recent, doi ruși au fost arestați pentru că spionau un laborator din Elveția care analiza mostre din substanța cu care a fost otrăvit spionul rus Serghei Skripal, în luna martie a acestui an, în orașul britanic Salisbury.

Marea Britanie a spus că doi ofițeri de informații ruși s-ar afla în spatele otrăvirii lui Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în Salisbury, în martie, dar presa olandeză scrie că cei doi presupuși spioni care vizau laboratorul elvețian nu erau aceiași bărbați acuzați de otrăvire.


Citește și: Aici sunt banii dumneavoastră! 50 milioane de euro pentru o junglă: Parcul Verdi, plin de gunoaie, achiziția controversată a Primăriei Capitalei