„Guvernul stabilește noi date ale alegerilor și competitorii vor trebui din nou să se înscrie în competiție. Asta înseamnă că vom vota la anul”, a precizat Petre Lăzăroiu la Antena 3.
„Dacă alegerile parlamentare sunt validate, Parlamentul îşi va alege structurile, respectiv preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, chestorii etc şi atunci sigur că se poate numi, aşa cum scrie în Constituţie, un preşedinte interimar. Adică preşedintele Senatului să ia locul preşedintelui ieşit din mandat”, a explicat Petre Lăzăroiu, pentru News.ro.
Anterior, fostul judecător CCR se întreba retoric de ce nu se pornește o acțiune penală împotriva lui Călin Georgescu, candidat independent la președinția României.
„De ce nu se porneşte o acţiune penală, nu in rem (n.r. cercetarea faptei), ci in personam (n.r. cercetarea unei persoane)? Să se demonstreze dacă e omul ruşilor şi ce a făcut (n.r. Călin Georgescu). N-am nimic împotrivă dacă se demonstrează că Georgescu e omul ruşilor, dar să se demonstreze, să se arate. Noi doar facem afirmaţii. Nu ştiu de ce statul român nu face nimic”, a transmis Petre Lăzăroiu.
Curtea Constituțională a anulat vineri, 6 decembrie 2024, turul 1 al alegerilor prezidențiale.
„În temeiul articolului 146, lit. f) din Constituție, anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României”, se arată într-un comunicat văzut de Europa Liberă.
Întregul proces electoral va fi reluat „în integralitate” de Guvern, la o nouă dată, care va fi comunicată ulterior de către Executiv, mai spune CCR.
Turul al doilea era programat pe 8 decembrie, între Călin Georgescu (22,94%) și Elena Lasconi (19,17%).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
costelu • 06.12.2024, 15:46
Voturi peste voturi , se uzează ștampilele alea de la atâtea renumerări și anulări