Copilul simte că, deşi sunteţi amândoi în casă sau chiar în aceeaşi încăpere, ai uitat complet de el. Eşti prea ocupat cu emailurile pe telefon, cu internetul…
Această atitudine naşte, în inima copilului tău, un sentiment de confuzie. Înţelege că el nu este la fel de important ca activităţile care te acaparează şi se retrage în lumea lui.
Fie din proprie iniţiativă, fie pentru că i-o ceri imperativ chiar tu: “Nu mă deranja, nu vezi că am treabă?!”. Uneori, încerci să îl “păcăleşti” cumva: îl trimiţi să stea, şi el, în faţa unui alt ecran – să se uite la desene animate sau să-şi omoare timpul cu jocurile de pe tabletă.
Şi el nu mai înţelege nimic: pe de o parte, îl asiguri că este “puiul tău drag”, pe de altă parte, îl ţii la distanţă.
Îi subminezi încrederea în el însuşi, în capacitatea şi dreptul lui de a fi iubit. Iar mai târziu, va deveni un adult nehotărât, care ia extrem de greu decizii – avertizează specialiştii.
Dacă este un copil mai “înfipt”, vine şi se aşază între tine şi televizorul care te acaparează sau te strigă insistent.

Staţi de vorbă măcar o dată pe zi

În mod normal, nu ar trebui să sari în sus la fiecare “comandă” de acest gen, ca să nu ajungă la concluzia că eşti la cheremul lui. Dar dacă eşti conştient că îi acorzi mult prea puţin din timpul tău, răspunde la apelul lui.
În caz contrar, va înţelege, cum-necum, că trebuie “să stea în banca lui” şi se va îndepărta treptat de tine. Şi să nu te mai mire, când va fi adolescent, că abia va mai scoate un cuvânt. Izolarea şi refuzul de a comunica vor fi comportamentele pe care le-a învăţat în familie.
Ca să nu ajungeţi acolo, fă-ţi programul astfel încât să stai de vorbă cu el pe îndelete cel puţin o dată pe zi. Fii atent la tot ce are de spus, chiar dacă ţi se par lucruri lipsite de interes (pentru el sunt extrem de importante!), priveşte-l în ochi, atinge-l, îmbrăţişează-l.
Asta înseamnă comunicare! Şi, ai grijă, dacă “execuţi” toate cele de mai sus fiind cu gândul în altă parte, micuţul tău va simţi. Uită de alte preocupări! Este intervalul din zi pe care i-l dedici exclusiv copilului tău!

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi