08 Feb. 2018 20:01

Petronel Corduneanu, lider al clanului Corduneanu, a fost achitat după ce inițial a primit 14 ani de închisoare

Distribuie

Petronel Corduneanu, lider al clanului Corduneanu, a fost achitat după ce inițial a primit 14 ani de închisoare. Curtea de Apel Iași a considerat că infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat nu există.

Petronel Corduneanu a mai scăpat şi de două infracţiuni de şantaj, judecătorii considerând că acestea s-au prescris.

Săptămâna trecută, Petronel Corduneanu a fost de Poliţie pentru şantaj, însă eliberat din lipsă de probe, fără să fie dus în faţa instanţei cu propunere de arestare. „Oricât de radicală ar părea în ochii opiniei publice, este o soluţie firească, perfect legală, şi care vine să pună capăt calvarului prin care a trecut domnul Petronel Corduneanu şi familia sa în toţi aceşti ani în care simpla apartenenţă la familia Corduneanu a constituit temei pentru nenumărate abuzuri şi idei preconcepute despre persoana acestuia, a spus Alexandru Rîşniţă, avocatul lui Petronel Corduneanu, pentru Ziarul de Iași.

Petronel Corduneanu a fost acuzat, ală­turi de fostul său cumnat, Marian Tiugă, că ar fi coordonat reţeaua de hoţi de buzunare a clanului Corduneanu, reţea care, spu­neau procurorii în rechizitoriu, ar fi acţionat în zeci de state europene. Gruparea de şuţi era descrisă de DIICOT ca fiind una dintre principalele surse de venit ale clanului, la începutul anilor 2000.

Clanul „Corduneanu' și-a început activitatea la sfârșitul anilor 90, în umbra unor mari clanuri ale României, precum gruparea „Cămătarilor' sau imperiul lui „Clămparu'. Bazele grupării au fost puse de Constantin Corduneanu, zis Costel, după ce mai mulți ani a fost sportiv olimpic pentru România, celebru pentru luptele libere.

„Cordunenii' ar fi început să fie activi în lumea infracțională în 2000.


VIDEO EXCLUSIV/Interviu fără perdea cu actrița porno Tera Patrick: „Compar meseria mea cu a unui atlet. Pentru bărbați e mai greu'

EXCLUSIV/ Sute de clienți înșelați vor 375.000 de euro de la Omnia Turism. Se fac investigații pentru evaziune fiscală și înșelăciune

Loading...
Comentarii