De Mihai Niculescu,

Primarul a aflat de la jurnaliști despre schimbarea numelui piesei, consideră că situația este „amuzantă” și le cere organizatorilor să revină la titulatura originală.

Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov se va desfășura în perioada 17-23 noiembrie iar spectacolul clasic al Teatrului Evreiesc de Stat din București este „Scripcarul pe acoperiș”.

În original, piesa de teatru se numește ”Fiddler on the roof” și apare pe afișele Teatrului Evreiesc sub numele de ”Scripcarul de pe acoperiș”. În programul anunțat de organizatori, numele spectacolului a fost schimbat în ”Violonistul de pe acoperiș”, relatează G4Media.

Alex Bogdan, actor la Teatrul Mic, a postat pe Facebook inedita situație.

”Festival de teatru la Brașov: Piesa „Scripcarul pe acoperiș” a fost retradusă „Violonistul pe acoperiș”. Pe primarul Brașovului îl cheamă George Scripcaru. Primăria e finanțatorul festivalului. Așa că s-a operat o mică modificare. Bine că pe niciun primar nu-l cheamă Hamlet, că nu știu se descurcau teatrele cu titlul ăsta să retraducă. Probabil „Răzbunarea?” a scris actorul.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Contactați de jurnaliști, organizatorii au spus inițial că vor reveni cu un punct de vedere asupra situației, dar acest lucru nu s-a întâmplat

Jurnaliștii de la bizbrasov.ro l-au întrebat pe primar ce s-a întâmplat. Acesta a declarat că nu avea cunoștință de situația „amuzantă”.

Directoarea interimară a Teatrului Sică Alexandrescu, Viorica Geantă Chelbea, a decis să modifice numele piesei, arată sursa citată.

Scripcaru i-a cerut directoarei Teatrului Sică Alexandrescu să revină asupra numelui piesei și să folosească în afișe denumirea originală.

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Cuplul de germani care droga băieți minori, racolați din zona Gării de Nord, înainte de a-i abuza sexual. Au fost „animatori pentru copii” în hoteluri din mai multe ţări!

Documente | Conducerea școlii dintr-un sat din Galați e acuzată că face bani pe spatele copiilor săraci. Refuzi să dai bani pe meditații, ești amenințat cu repetenția!

Procurorul care a ținut polițiștii la ușa lui Dincă „și-a exercitat atribuțiile cu gravă neglijență”. Raportul Inspecției Judiciare, trimis la CSM

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială