MENIU CAUTĂ

Pilotul erou Florin Rotaru nu a apucat nici măcar să-și boteze copilul. A salvat 4.000 de oameni știind că nu-l va mai vedea niciodată. Declarațiile emoționante ale fratelui său

Distribuie

Pilotul erou Florin Rotaru a salvat 4.000 de oameni cu prețul propriei sale vieți. Nu s-a catapultat pentru că avionul ar fi căzut în mulțimea adunată la mitingul aviatic de la baza Borcea. Pilotul a luat decizia într-o fracțiune de secundă când a văzut că avionul a cedat știind că nu-și va mai vedea niciodată copilul pe care nu apucase nici măcar să-l boteze. Fratele său, Vasile Rotaru, a vorbit despre spiritul său de sacrificiu care s-a manifestat încă de când erau copii!

”Intre noi sunt aproape trei ani diferență, el fiind mai mare, mereu mă proteja, era foarte atent la tot și era extrem de protector. Îi înțeleg sacrificiul pentru că așa era și în viața de zi cu zi, avea un caracter desăvârșit”, a declarat Vasile Rotaru pentru vremeanoua.ro.

Florin voia de mic să devină aviator și a scris chiar și o poezie care ilustra visul său de a zbura. Frații și-au pierdut tatăl acum 11 ani și apoi mama lor a plecat în străinătate. Era în perioada când Florin era la liceul militar. Acum mama este așteptată în țară, pentru a-și îngropa copilul. Rudele au plecat la Fetești, ca să fie alături de soția ofițerului, răpusă de durere și rămasă fără sprijin cu doi copii mici.

Familia susține că Ministerul Apărării nici măcar nu au anunțat când ar putea ridica trupul neînsuflețit al pilotului, deși și-au afirmat public sprijinul.

Apropiații vor ca pilotul-erou să fie înmormântat la Vaslui, dar vor respecta dorința soției, care îl vrea aproape de ea, la Fetești. Rudele vor ridica însă și la Vaslui un monument.

Toate rudele și toți prietenii cunoșteau visul său de a zbura, însă nu se așteptau ca acesta să se termine așa repede, la doar 36 ani. „Prea devreme ai plecat și nu ai mai stat cu noi și cu îngerașii tăi, dragul nostru! L-ai lăsat pe fratele tău singur și cu o durere icomensurabilă, a scris cumnata lui pe facebook.

”Căzut la datorie într-un sicriu zburător”

Accidentul aviatic scoate la iveală informații uluitoare despre aparatele de zbor ale militarilor. Mai mulți colegi ai acestora și-au exprimat nemulțumirile cu privire la starea MIG-urilor, acuzând conducerea Ministerului Apărării Naționale de nepăsare.

”«Treizeci și șase de ani. Locotenent-comandor Florin Rotaru, pilot de vânătoare. Soț și tată a doi copii. Căzut la datorie». Citat din articolul bunului amic Iulian Iamandi. Eu, omul prost, dau drumul la taste și scriu continuarea ce stă pe buzele multor prieteni. Căzut la datorie, la manșa unui sicriu zburător! O flotilă de sicrie ce trebuiau retrase încă de acum 20 de ani și înlocuite, nu ”modernizate”; „Cam atât este în stare să facă M.A.P.N., un simplu videoclip ca atâtea altele, pentru eroii unei națiuni bolnave”, ”Dumnezeu să te ierte, Florin Rotaru. Aripile ”cosciugului zburator” nu au mai rezistat. Sper ca miniștrii MAPN să te aibă pe conștiință”.


Pană de curent la Neversea 2018. 30 de minute fără sonorizare și lumini după ce Grasu XXL a înjurat Guvernul pe scenă


 

Citește mai multe despre florin rotaru pe Libertatea.

Comentarii