Mergi direct la conținut »
Playboy și-a dezactivat conturile de Facebook, după scandalul Cambridge Analytica
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Playboy și-a dezactivat conturile de Facebook, după scandalul Cambridge Analytica

Playboy și-a dezactivat conturile de Facebook, după scandalul Cambridge Analytica

Playboy și-a dezactivat conturile de Facebook, după scandalul Cambridge Analytica, potrivit bloomberg.com. Publisherul Playboy, Playboy Enterprises, Inc, spune că a luat această decizie şi după ce, timp de mulţi ani, i s-a părut dificil să exprime "valorile" revistei pe Facebook, având în vedere politicile prohibitive ale acesteia privind nuditatea.

„Există peste 25 de milioane de fani care comunică cu Playboy prin intermediul mai multor pagini Facebook şi nu vrem să fim complici în expunerea acestora la practicile făcute publice (utilizarea ilegală a datelor personale, n.r.)”, a transmis compania, miercuri, într-un comunicat.

Într-un mesaj publicat pe Twitter prin care anunţa decizia de a dezactiva conturile de Facebook, Cooper Hefner, Chief Creative Officer al companiei, a descris cea mai mare platformă de socializare din lume drept „represivă sexual”. Playboy se alătură astfel altor utilizatori celebri, dar şi unor mari companii care au decis să îşi şteargă conturile de Facebook – în cadrul mişcării #DeleteFacebook.

Astfel, companiile miliardarului Elon Musk Tesla Inc. şi Space Exploration Technologies Corp. nu mai au conturi pe Facebook de săptămâna trecută.

Iar cofondatorul WhatsApp Brian Acton a distribuit hashtag-ul pe 20 martie. Facebook deţine WhatsApp din 2014. Playboy nu a menţionat dacă va dezactiva şi profilurile pe care le operează pe Instagram, o altă platformă deţinută de Facebook, scrie mediafax.ro.

Citește și

#salvatipipera/ Mesajul lui Traian Mihu, primul IT-ist din Pipera, fost angajat la ICE Felix, pentru tineri: „Trebuie să tratezi lucrurile la serviciu ca în familie”

 

Close
Închide
  Close