MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Ploieștenii pot folosi de marți apa de la robinet pentru băut, gătit sau spălat. Autoritățile au ridicat interdicția impusă din cauza unei avarii

Distribuie

Direcția de Sănătate Publică Prahova a ridicat, marți după-amiază, interdicția impusă cu trei zile în urmă privind consumul apei pentru băut, gătit sau spălat în zone din centrul și nordul municipiului Ploiești. Interdicția fusese impusă după apariția unei avarii pe una dintre conductele principale care alimentează orașul.

Într-un comunicat postat pe site-ul instituției, Direcția de Sănătate Publică Prahova anunță „ridicarea interdicției de consum de apă pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți în zonele afectate, instituită în data de 9 februarie 2019”.

Reprezentanții DSP Prahova precizează că rezultatele analizelor se încadrează în parametrii de potabilitate.

Sâmbătă dimineață, zeci de mii ploieșteni s-au trezit cu apă cu nisip curgând la robinete. După ce zeci de oameni au semnalat problema, inspectorii de sănătate publică au anunțat că interzic folosirea apei de la robinet în gospodărie.

Rezultatele bacteriologice care să confirme dacă apa poate fi consumată au fost date marți, iar în tot acest timp oamenii au cumpărat apă plată. Desi li s-a cerut de către autorități să pună la dispoziție cisterne cu apă, reprezentanții Apa Nova Ploiești au afirmat, marți, că doar puțini ploieșteni din zonele afectate au mers să se aprovizioneze de la cisternele puse la dispoziție de companie.

Citește și: Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Comentarii