Mergi direct la conținut »
PNL face apel la CCR să nu dea o decizie pe sesizarea lui Iordache, privind completurile de trei judecători: "Magistrații nu trebuie să se lase intimidați de atacurile condamnatului penal Liviu Dragnea"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL face apel la CCR să nu dea o decizie pe sesizarea lui Iordache, privind completurile de trei judecători: "Magistrații nu trebuie să se lase intimidați de atacurile condamnatului penal Liviu Dragnea"

PNL face apel la CCR să nu dea o decizie pe sesizarea lui Iordache, privind completurile de trei judecători: „Magistrații nu trebuie să se lase intimidați de atacurile condamnatului penal Liviu Dragnea”

PNL face apel către Curtea Constituțională să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache care vizează completurile de 3 judecători (Dosarul nr.642E/2019) până la soluționarea sesizării de neconstituționalitate înaintată de PNL, privind delegarea atribuţiilor către vicepreşedintele Camerei.

De Valentina Postelnicu,

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan afirmă că, în sesizarea pe care a înaintat-o Curții Constituționale, a arătat că normele în temeiul cărora Florin Iordache a depus cererea încalcă atât prevederile Legii fundamentale, cât și Decizia Curții Constituționale nr. 45/1994.

„Din punct de vedere juridic, o eventuală decizie a Curții Constituționale pe problema completului de 3 judecători pronunțată anterior judecării sesizării noastre poate crea aparența existenței unui viciu de neconstituționalitate asupra căruia Curtea a refuzat să se pronunțe!”, spune Turcan.

Liberalii transmit că „magistrații Curții Constituționale nu trebuie să se lase intimidați de atacurile furibunde în stil interlop ale condamnatului penal Liviu Dragnea”.

„Decizia pe care întreaga opinie publică o așteaptă are o miză imensă pentru România. De ea depinde nu numai dosarul unui condamnat aflat încă într-o înaltă funcție publică în stat, ci și soliditatea justiției, angajamentul României de a lupta împotriva corupției și parcursul european al țării”, a mai spus Raluca Turcan.

PNL a contestat, luni, la Curtea Constituţională, Regulamentul Camerei Deputaţilor, după ce Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut Curţii Constituţionale să constate un coflict între Parlament şi instanţa supremă, în timp ce-i ținea locul preşedintelui forului legislativ, Liviu Dragnea.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Curtea Constituţională a dezbătut, miercuri, sesizarea depusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, făcută în timp ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile, şi în care a reclamat faptul că Instanţa Supremă nu are completuri de 3 judecători, specializate în fapte de corupţie, aşa cum este în cazul completurilor de 5. Decizi a fost amânată pentru joi.

Citeşte şi: Politica i-a învrăjbit pe Vladimir Găitan și pe Tudor Chirilă! Veteranul actor nu mai vrea să joace pe aceeași scenă cu tânărul său coleg

Close
Închide
  Close