• Acum 10 zile, pe 7 septembrie, Ludovic Orban l-a vizitat pe Jenor Beudean chiar în comuna natală a acestuia, Șieu-Odorhei, unde candidează pentru primărie, și le-a spus localnicilor că “îmi pun obrazul pentru el”. 
  • Alina Gorghiu, cea care a susținut că bărbatul trebuie să plece din PNL imediat după incident, ceea ce s-a și întâmplat, nu știa că el s-a întors și candidează.
  • Beudean spune că a fost doar “agitat”, nu a agresat femeia, iar dosarul este politic: “procurorii nu sunt justiție, doar judecătorii”.

Lista celor cu trecut tulbure care candidează la alegerile locale îl cuprinde și pe Jenor Beudean, 50 de ani. Actualul pretendent PNL la primăria Șieu-Odorhei, o comună aflată pe drumul dintre orașele Beclean pe Someș și Bistrița, a bătut o femeie în plină stradă în 2016.

Iar dovadă stau multe imagini realizate de un fotograf aflat în apropiere, care avea un Nikon la îndemână.

Valul de reacții stârnit imediat după incidentul de acum 4 ani l-a îndepărtat pe Beudean din partid.

Acesta a revenit însă, câteva luni mai târziu, în decembrie. Iar acum, susținut de Ludovic Orban, este candidatul PNL la primăria din satul natal.

Între timp, s-a deschis dosar penal, care, în primă instanță, i-a dat dreptate tot lui, iar victima a fost pusă să achite cheltuielile de judecată.

Rechizitoriu: “A îmbrâncit-o și a lovit-o”

Concret, pe 14 iunie 2016, Nicoleta Constantinescu a traversat pe culoarea roșu a semaforului pe un bulevard din Bistrița. Ea susține că era verde, iar culoarea s-a schimbat când era la jumătate.

Aflat la volan, Beudean a claxonat-o și a înjurat-o, iar femeia a avut și ea un comportament inițial violent, a lovit partea din spate a mașinii cu piciorul, “mă speriasem”, avea să spună ea în fața oamenilor legii.

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”
Colaj făcut cu imaginile surprinse în timpul incidentului în care PNL-istul agresează o femeie

“Inculpatul și-a continuat deplasarea cu autoturismul până la primul sens giratoriu, unde a întors, după care a oprit-o pe persoana vătămată pe stradă, pe care a îmbrâncit-o și a lovit-o, acest lucru rezultă în mod evident din fotografiile existente la dosar”,  precizează procurorii în rechizitoriu.

În timp ce femeia îi lovise mașina politicianului, acesta a lovit-o pe femeie.

“Din probele de la dosar a rezultat că mecanismul de producere a leziunilor a fost prin lovire cu corp dur (…) și anume prin lovirea persoanei vătămate cu pumnul în zona feței așa cum rezultă din declarația acestea. («M-a lovit cu pumnul în zona feței, după care a continuat să mă agreseze, trăgându-mă de haine»)”, mai arată rechizitoriul.

Beudean le-a declarat anchetatorilor că nu a lovit-o pe persoana vătămată și nu a agresat-o niciun fel, ci doar că a prins-o de mână pentru a nu pleca, deoarece a lovit mașina. În alte declarații, el spunea chiar că bărbatul cu DSLR îl urmărea!

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”
Ce au observat medicii legiști: leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire cu corp dur, 1-2 zile de îngrijiri medicale

Procurorii au făcut apel

În primă instanță, chiar luna trecută, Judecătoria Bistrița, prin magistratul Cătălin Crotoriu, i-a dat dreptate lui Beudean.

“Nu există probe că leziunile traumatice evaluate prin zile de îngrijiri medicale au fost cauzate de inculpat”, a notat acesta. Decizia se referă la certificatul medico-legal scos de femeie de la Serviciul Județean de Medicină Legală din Bistrița-Năsăud.

Totuși, imediat, procurorii au făcut apel, după cum a notat ziarul Bistrițeanul.

“Nu am vrut să ne împăcăm vreodată cu el, să găsim vreo soluție amiabilă, nici măcar nu am cerut despăgubiri, ci doar să se facă dreptate”, a spus, pentru ziar, soțul femeii, Cristian Cezar Constantinescu.

“E clar din imagini că soția mea este agresată. Ea venea de la dentist, iar ei s-au folosit de asta să spună că urmele loviturilor și vânătăile de pe gât sunt de la dentist”, a adăugat Constantinescu.

Nu am nicio afinitate politică. Noi locuim de 10 ani în Anglia, suntem bine aici, avem o fetiță, însă nu putem lăsa așa ceva fără să se facă dreptate.

Cristian Cezar Constantinescu, soțul femeii agresate:

Orban: “Mi-am pus obrazul pentru el. E un om ok”

Pe 7 septembrie 2020, premierul Ludovic Orban a făcut o vizită la Șieu-Odorhei pentru a-și arăta susținerea față de Beudean.

“Ne bucurăm și îi mulțumim că și-a făcut un pic de timp să viziteze comuna noastră”, a spus Beudean atunci, în fața Căminului Cultural.

Dacă mă sună Jenor, și mă cam sună, drept să vă spun, domnule, bagă-mă și pe mine la PNDL 3, cu știu eu ce, apă, canalizare, eu o să mă gândesc că am fost aici, mi-am pus obrazul pentru el, trebuie să îl ajut. Așa că mergeți pe mâna lui, că e un om ok și vă garantez la ce proiecte pune pe masă.

Ludovic Orban:

Libertatea l-a căutat pe Ludovic Orban pentru a-i cere o reacție față de reacția violentă a candidatului Beudean din 2016, dar prim-ministrul nu a răspuns la telefon. 

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”
Captură video din timpul vizitei lui Orban la Șieu-Odorhei

Gorghiu: “Nu mai e membru la noi”

“Știu că a fost exclus. Nu mai e membru la noi”, ne-a răspuns Alina Gorghiu, care în 2016, după episodul cu bătaia, a cerut excluderea lui Beudean din partid. La data respectivă era președinte PNL.

Când i-am spus că bărbatul a fost reprimit în partid peste câteva luni, Gorghiu a precizat că nu cunoaște detalii ulterioare.

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”
Alina Gorghiu cerea scuze în 2016 și se bucura că femeia a făcut public incidentul

Beudean: “Colegii au fost oarecum supărați pe decizia doamnei Gorghiu”

Beudean a acceptat să vorbească cu Libertatea, deși a spus că e ocupat, pentru că “îmi schimb uleiul la mașină”.

Politicianul e cunoscut, în zona Bistrița, pentru afacerile sale în domeniul auto. El deține 50% din firma Autogenial SRL, companie cu un profit de 76.000 de euro pe anul 2019, conform termene.ro, și un singur angajat.

Candidatul PNL a precizat că a fost susținut de colegii de partid din județ. Aceștia au fost “oarecum supărați pe decizia doamnei Gorghiu de atunci, care s-a dovedit ulterior și nedreaptă”.

În 2017, a candidat pentru funcția de trezorier al partidului, iar candidatul pe care îl susținea a câștigat alegerile. Așa s-a reîntors Beudean în partid. 

“Domnul Ludovic Orban a știut de la început”

L-am întrebat dacă a discutat cu premierul despre evenimentul din 2016.

“Bineînțeles. Domnul Ludovic Orban a știut de la început. Eu i-am spus încă din 2017, când el a făcut prima vizită la Bistrița. I-am spus că sunt nevinovat”, spune Beudean.

I-am explicat domnului prim-ministru. Adică ce am invocat eu, adevărul. Dumneavoastră ar trebui să știți, ca jurnalist.

Beudean:

“Am fost agitat”

Candidatul PNL spune că nu a fost vorba de violență fizică în 2016.

“Nu a fost nicio violență. Eu am fost agitat. Dumneavoastră nu înțelegeți că cineva mi-o produs mie un prejudiciu?”, spune Beudean.

“Nu am îmbrâncit, doamnă, nicio femeie. Femeia mi-a produs mie un prejudiciu. Și eu m-am dat jos din mașină să o întreb de ce mi-a lovit mașina. Iar femeia a plecat de acolo”, adaugă candidatul PNL.

Beudean: “Trimiterea în judecată a inculpatului, făcută în mod netemeinic”

– Dar dumneavoastră cum vă raportați la evenimentele din 2016? Vă considerați vinovat de violență fizică?
– Eu nu comentez sentințe. Suntem într-un stat de drept, în care nu comentăm sentințe.

– Vă citez din rechizitoriu.
– Acuzarea a dispus trimiterea în judecată a inculpatului în mod netemeinic, prin ignorarea unor texte legale evidente.

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”

Spune că a Procuratura l-a trimis în judecată din motive politice

“Am avut atunci o apartenență politică, da? Nu cred că era ăla un motiv așa de întemeiat să mă trimită în judecată un domn procuror numai că eram din partea altui partid. Fiecare om are dreptul să candideze în țara asta”, adaugă Beudean.

L-am întrebat dacă sugerează că procurorul l-a trimis în judecată pe motive politice.

Bineînțeles, doamnă”, a răspuns candidatul PNL. 

Sugerați că justiția nu își face treaba?
– Justiția își face treaba. Să aveți încredere în justiție.

– Și procurorii nu fac parte din justiție?
– Procurorii nu sunt. Ei nu sunt justiție.

Candidatul PNL, până joi, care și-a filmat fiica pedepsită în genunchi

Jenor Beudean nu e singurul candidat problematic susținut de PNL.  

Tot în Bistrița-Năsăud, primarul PNL din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, candidat la un nou mandat, și-a filmat fiica dezbrăcată și în genunchi, în timp ce o pedepsea. Filmarea a apărut miercuri în spațiul public. 

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogăgău (foto captură Facebook)
Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău (foto captură Facebook)

Ioan Turc, președintele filialei PNL Bistrița-Năsăud, a spus a doua zi că se dezice de Ogâgău, care a fost exclus din partid și nu va mai candida din partea PNL.

Primarul care a făcut sex cu două minore traficate, sprijinit de  PNL

Damian Butnariu, primarul din comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, care a recunoscut în instanță că a întreținut relații sexuale cu două fete minore traficate, candidează ca independent, dar are susținerea PNL. 

PNL-istul care a agresat o femeie în stradă candidează la o primărie din Bistrița. Orban: „Îmi pun obrazul pentru el”. Gorghiu: „Nu știam că a revenit în partid”
Damian Butnariu

Deși Butnariu a fost exclus din partid, iar Ludovic Orban a spus că liberalii vor desemna alt candidat la primăria Mogoșești-Siret, partidul nu și-a mai pus alt candidat în comună, a arătat publicația Recorder. Mai mult, afișele lui Butnariu folosesc culorile PNL și sunt tipărite la aceeași firmă.

ONG: Tăcerea liderilor politici exprimă toleranța la violența împotriva femeilor

Georgiana Epure, președintele ONG-ului A.L.E.G., care luptă pentru drepturile femeilor, a spus pentru Libertatea că tăcerea liderilor politici față de abuzuri împotriva femeilor și a copiilor transmite un mesaj clar de toleranță față de astfel de cazuri. 

“De fiecare dată când apar știri naționale despre violența împotriva fetelor și femeilor și exploatarea minorilor, cum s-a întâmplat la Caracal sau Țăndărei, întreaga țară este revoltată, inclusiv unii politicienii. Rar însă astfel de cazuri sunt ferm condamnate de marii lideri politici.

Același lucru este evidențiat și când candidații la alegerile locale care au violat fete sau au fost implicați în cazuri de abuz sexual sunt sprijiniți, chiar și tacit, de liderii de partid de la cel mai înalt nivel. 

De fapt, politicienii, deși nu spun nimic, sau nu suficient, despre fenomenul violenței împotriva femeilor, comunică extrem de mult prin tăcerea și inacțiunea lor, iar mesajul e clar: “nu ne pasă”, a precizat Epure.

A.L.E.G. a lansat miercuri un apel către candidații la alegerile locale, în care le cere să includă în programele lor electorale teme complet ignorate, ca violența de gen sau inegalitatea socială. 

„Am lovit-o, era gelozie!” Concurentul de la Survivor care și-a făcut relația praf cu soția: „I-am dat mesaje să se împace cu mine din milă”
PARTENERI - GSP.RO
„Am lovit-o, era gelozie!” Concurentul de la Survivor care și-a făcut relația praf cu soția: „I-am dat mesaje să se împace cu mine din milă”
Momente dramatice din mijlocul "Infernului" din Canare: turla bisericii din La Palma, înghiţită de şuvoaiele necruţătoare de lavă
Observatornews.ro
Momente dramatice din mijlocul "Infernului" din Canare: turla bisericii din La Palma, înghiţită de şuvoaiele necruţătoare de lavă
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
HOROSCOP
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
Putin s-a relaxat la vânătoare și pescuit în taigaua siberiană. Incredibil unde a stat președintele rus timp de 4 zile: ”Râzi degeaba, chiar dă căldură”
Știrileprotv.ro
Putin s-a relaxat la vânătoare și pescuit în taigaua siberiană. Incredibil unde a stat președintele rus timp de 4 zile: ”Râzi degeaba, chiar dă căldură”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți
PUBLICITATE
De ce au plantat cei de la brandul de apă plată Bucovina 3.000 de brăduți