Mergi direct la conținut »
PNL vrea ca toate ONG-urile să primească 3,5% din impozitul pe venit, nu doar cele sociale; Proiectul, depus în Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PNL vrea ca toate ONG-urile să primească 3,5% din impozitul pe venit, nu doar cele sociale; Proiectul, depus în Parlament

PNL vrea ca toate ONG-urile să primească 3,5% din impozitul pe venit, nu doar cele sociale; Proiectul, depus în Parlament

PNL vrea ca toate ONG-urile să primească 3,5% din impozitul pe venit, nu doar cele sociale; Proiectul de lege, semnat de vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu, a fost depus marți în Parlament. 

De Valentina Postelnicu,

” ‘Revoluţia Fiscală’ a PSD a pus în mare dificultate organizaţiile non-guvernamentale şi chiar dacă Guvernul Dragnea-Dăncilă a încercat, la finalul lunii martie, să repare prin ordonanţă de urgenţă lovitura dată ONG-urilor, soluţia găsită a fost discriminatorie. Mai exact, potrivit noilor modificări, microîntreprinderile pot acorda 20% din impozitul pe venit doar ONG-urilor care efectuează servicii sociale, nu şi entităţilor non-profit care au altfel de activităţi, precum cele din domeniul consolidării democraţiei, de sănătate, privind sportul sau cu activitate în domeniul ecologic şi de mediu”, a afirmat Laurenţiu Leoreanu.

Deputatul liberal spune că Guvernul Dăncilă favorizează unele organizaţii non-guvernamentale.

„Guvernul Dăncilă favorizează unele organizaţii non-guvernamentale în detrimentul altora şi dictează, în locul nostru, care sunt zonele unde ajung banii redirecţionaţi din impozitul pe venit. Această discriminare trebuie eliminată şi, de aceea, am iniţiat un proiect de lege prin care microîntreprinderile să poată acorda 20% din impozitul pe venit tuturor ONG-urilor pe care doresc să le susţină. De asemenea, am introdus un amendament prin care persoanele fizice să poată redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri, în contextul în care impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10% şi, odată cu el, s-a diminuat şi cuantumul cotei de 2% pe care românii o pot redistribui către ONG-uri”, a menţionat vicepreşedintele PNL.

Leoreanu a subliniat că, dacă prevederile Codului fiscal rămân în actuala formă, atunci majoritatea organizaţiilor non-guvernamentale, cu excepţia celor sociale, se vor vedea nevoite să îşi restructureze bugetele şi activităţile.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

„Guvernarea Dragnea – Dăncilă trebuie să înceteze să privească sectorul non-guvernamental ca fiind un duşman; dimpotrivă, entităţile non-profit trebuie să fie percepute drept partenere ale statului român. Această soluţie pe care am propus-o a fost agreată tocmai de beneficiari, de organizaţiile non-guvernamentale şi sper să obţin sprijinul tuturor colegilor mei, indiferent de partidul politic din care fac parte, pentru ca acest proiect de lege să fie adoptat”, a adăugat Leoreanu.

Guvernul a aprobat, prin Ordonanţă de urgenţă, pe 29 martie, o serie de modificări la Codul Fiscal, printre care și care majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe venitul persoanelor fizice care poate fi alocată ONG-urilor şi unităţilor de cult, furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

În plus, microîntreprinderile care fac sponsorizări către ONG-urile furnizoare de servicii sociale vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile.

Citește și: Închisoarea de weekend și la domiciliu, aprobată de Comisia Juridică

Close
Închide
  Close