Găzduită pe libertatea.ro, emisiunea Adrianei Nedelea va expune astăzi, în direct, cum Victor Costache a introdus clinica Polisano Sibiu într-un mare program pe bani publici. Pentru asta a trebuit însă să modifice ceva, căci altfel clinica privată a cărui angajat este nu se încadra. 

Libertatea a început astăzi de dimineață publicarea unor documente Google Docs din interiorul Ministerului Sănătății, împreună cu alte documente, din Polisano. Ziarul a expus publicului contractul contractul 1589, încheiat pe 7 noiembrie 2019, prin care ministrul Costache se obligă să fie fidel nu publicului, cum îi cere postul de ministru, ci clinicii Polisano. Iar Adriana Nedelea va continua la 10:30 aceste dezvăluiri.

Cătălin Tolontan, coordonator Libertatea și gsp.ro

 • Pe 18 noiembrie intră de la calculatorul său în documentul google docs și vede că în documentul legat de pacienții care fac infarct era obligația ca spitalele să aibă două angiografe. General, axele prioritare suplimentează banii când este nevoie, pentru rezolvarea problemelor de sănătate, un asemenea program era și în acest caz.
 • Vorbim despre un asemenea program, pentru spitalele publice, vede că sunt două angiografe și taie, suntem în posesia unor scurgeri de informații de la Ministerul Sănătății, de interes public, nu sunt secrete. Revenind, Victor Costache taie și adaugă un angiograf, merge la pagina următoare și adaugă alte trei spitale, Polisano, Monza și Sanador. Avem documente că lucrează la Polisano, sunt informații că ar lucra și în altă parte
 • Oamenii din MS s-au îngrozit, pentru că nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva
 • Și-a respectat contractul cu spitalul Polisano, dar nu și jurământul față de poporul român
 • Nu știm dacă este caz penal, autoritățile trebuie să stabilească asta
 • Unii cititori ne acuză că dăm în PNL, dar noi tratam la fel toate guvernele
 • Vorbim despre un conflict de interese evident, atunci când a acceptat să lucreze la un spital privat și garantează, ca ministru, pentru toti pacienții români
 • Intrebare publică. Este angajat ministrul Victor Costache și la Sanador sau nu, are contract cu acest spital?
Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 


Neil McGregor, președintele Camerei de Comerț Româno-Britanice despre Brexit.

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?
Recomandări

Vine Scenariul 4 al COVID-19 și avem doar 1.300 de paturi cu ventilatoare. Cum a comandat România un singur ventilator în Germania și acesta refuzat?

 
 • Dacă am fi ieșit fără un acord nu ar fi fost bine deloc, este bine că avem un grad de stabilitate.
 • Va fi foarte greu să ajungem la un aranjament definitiv până la sfârșitul anului, să nu fim surprinși dacă va mai dura, sperăm să avem o relație bună cu vecinii noștri din UE, dar va fi o situație mai ciudată de sâmbătă, să nu fie cetățeni UE ci ai unei țări terțe. Vom intra într-un domeniu necunoscut
 • E o struțocămilă, de sâmbătă nu vom mai avea drept de vot în alegerile europene. Restul rămâne la fel, sunt de 24 de ani aici, am rezidență de cinci ani. Cred că britanicii sunt fericiți că s-a terminat acest proces. Că e o hotărâre bună sau rea, e de domeniul trecutului, hai să mergem mai departe
 • Cred că problemele comerciale au fost aranjate deja, trei ani după referendum, nu cred că va fi un șoc mare
 • Domeniul educației e foarte important în Marea Britanie, nu cred că se va schimba ceva pentru studenții români, avem foarte mulți studenți în Regat
 • Migrația forței de muncă va fi afectată probabil în viitor, dar Marea Britanie e o țară care are nevoie de muncitori. Sunt discuții că sunt mulți imigranți care nu au contribuții față de societate, dar asta e o discuție.
 • Economia românescă nu cred că va fi afectată, există convenție bilaterală pentru protejarea de investiții
 • Mă simt acasă aici în România, e o țară minunată cu un popor minunat, am colegi, membri de familie români, sunt onorat să mă fi stabilit aici. Cred că atunci cât au fost împreună în UE. România și Marea Britanie au avut momente importante pentru legăturile dintre cele două țări. Cred că acest lucru se va păstra și pe viitor.

Neil Mc Gregor, președintele Camerei de Comerț Româno-Britanice, este stabilit în țara noastră din 1996.


Citeşte şi:

Contractul lui Victor Costache cu Polisano! Pe 4 noiembrie, ministrul Sănătății a jurat „credință poporului”, pe 7 noiembrie a semnat „fidelitate angajatorului”. S-a achitat!

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine