Mergi direct la conținut »
Poliția britanică a rezolvat un caz vechi de 37 de ani. Detaliul care a dus la reținerea celui vinovat de dispariția unui copil
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Poliția britanică a rezolvat un caz vechi de 37 de ani. Detaliul care a dus la reținerea celui vinovat de dispariția unui copil

Katrice Lee a dispărut în 1981, când avea doar doi ani, din orașul german Paderborn, unde tatăl său, angajat în armata britanică, lucra în acel timp.

De Octavian Cojocaru,

Katrice se afla împreună cu mama ei, Sharon, și cu mătușa ei, Wendy, la cumpărături, când a dispărut. Mama ei uitase să cumpere ceva și a lăsat-o în grija mătușii, a notat Daily Mail.

Mama făcea cumpărături pentru serbarea zilei de naștere a micuței Katrice, care tocmai împlinise doi ani.

S-a întors după nici un minut, dar copila nu mai era! Mătușa a crezut că fata s-a dus după mama ei.

Poliția n-a intervievat martorii

Poliția a spus că fetița s-ar fi putut îneca într-un râu din apropiere. Rudele au spus că ancheta a fost făcută „pe fugă” și că martorii n-au fost intervievați.

Mai mult, poliția locală a refuzat să dea anunț în presa locală pentru a căuta informații despre dispariția copilei.

De atunci, părinții disperați au așteptat ca poliția să-i anunțe că a dat de un fir, că știu ce s-a întâmplat cu copila lor.

Richard și Sharon, părinții micuței Katrice, au catalogat toată această perioadă „ani de coșmar”.

Pachetul negru de sub dalele terasei unei case

O echipă de criminaliști britanici a făcut recent săpături sub terasa unei case din Wiltshire, Swindon, din Anglia, și a găsit un „pachet negru”, după cum au declarat martorii.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

În urma acelei descoperiri, oamenii legii au arestat o persoană acuzată de dispariția micuței Katrice.

Oficial, n-a fost dezvăluit niciun aspect din anchetă. Nici dacă pachetul conținea cadavrul fetiței, nici identitatea celui prins. Se știe doar că persoana reținută are legătură cu dispariția micuței Katrice Lee.

Părinții fetiței, acum divorțați, locuiesc în Hartlepool, în regiunea Durham și așteaptă cu sufletul la gură răspunsuri la întrebările care-i macină de 37 de ani.

Poliția a găsit un detaliu încă de anul trecut, iar de curând a început să scoată dalele de la terasa unei locuințe, sub care au descoperit un pachet negru.

„Au descoperit un pachet negru, o pungă, ceva de genul. S-au oprit cam o oră, iar apoi au continuat săpăturile până târziu în noapte”, a dezvăluit un martor.

„Cu toții așteptăm niște răspunsuri. Am fost în iad și înapoi în toți acești 37 de ani. Această descoperire ne-a trezit amintirile dureroase și ne-a făcut să ne simțim foarte rău.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Ca toți părinții care au copii dispăruți, sperăm la un final fericit, dar știm că s-ar putea să nu fie cazul. Așa că sperăm să primim măcar niște răspunsuri, să aflăm ce s-a întâmplat”, a spus Richard Lee.

O femeie a indicat un posibil criminal

Mama ei, Sharon, a spus că fata a dispărut în „câteva fracțiuni de secundă” și că de atunci trăiește un „teribil coșmar din care nu se mai trezește”.

în anul 2000, poliția a construit o imagine a lui Katrice, cum ar fi putut arăta la vârsta de 19 ani. Atunci, a apărut un tânăr care a spus că a fost acolo în ziua dispariției micuței, dar n-a fost niciodată chemat de autorități să explice ce a văzut.

Nu peste mult timp, o femeie s-a prezentat la poliție și a spus că știe de la fostul ei iubit că acesta ar fi omorât-o pe Katrice. Presupusul criminal fusese coleg de regiment cu tatăl fetiței.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Dar femeia a murit curând după această dezvăluire și această pistă a fost abandonată.

În 2017, cazul a fost prezentat la „BBC Crimewatch” și tot atunci a fost arătată imaginea unui bărbat care s-ar fi apropiat de fetiță în magazin în acea zi și care ar fi fost văzut plecând cu o mașină de culoare verde.

În 2018, poliția a descoperit un nou fir, vorbindu-se despre posibilitatea ca micuța să fi fost răpită și crescută într-o altă familie, fără să-și cunoască adevărata identitate.

Pe malurile râului care străbate orașul Paderborn s-au făcut săpături timp de cinci săptămâni, dar nu s-a găsit nicio urmă a micuței Katrice.

A fost crescută de o familie din altă țară?

Copila, care acum ar avea 39 de ani, dacă a fost crescută într-o altă țară europeană, cu siguranță nu mai știe limba engleză și nu-și mai amintește de părinții ei.

Ea s-a născut cu un defect la ochiul stâng, care a necesitat două operații pentru a fi corectat. Iar la baza coloanei vertebrale are, din naștere, o mică pată roz.

Părinții ei, acum divorțați, continuă să spere că fetița va fi găsită.

„Putem să vă confirmăm că pe 23 septembrie s-a operat o reținere în legătură cu cazul dispariției fetiței Katrice lee, în 1981.

În acest moment, nu putem face mai multe dezvăluiri despre acest caz”, a spus un reprezentant al poliției britanice.

Katrice Lee, cu puțin înainte de dispariție FOTO: Northfoto

Close
Închide
  Close