De Octavian Cojocaru,

În 2011, Agnes (49 de ani), soția lui Xavier Dupont, și copiii lor Tomas (21 de ani), Arthur (18 ani), Anne (16 ani) și Benoit (13) au fost găsiți îngropați în curtea casei lor din orașul francez Nantes, împreună cu cei doi câini Labdrador ai familie, Jules și Leon.

Singurul membru al familiei care n-a fost găsit și care a devenit imediat suspectul numărul unu pentru autorități a fost Xavier Dupont, a notat Mirror.

S-a zvonit că bărbatul ar fi fugit în Scoția, unde și-ar fi refăcut viața, dar unde a suferit și mai multe intervenții chirurgicale pentru a-și schimba înfățișarea.

De atunci, nimeni n-a mai avut nicio idee unde s-ar putea afla bărbatul căutat pentru crimă.

Amprenta semăna, ADN-ul – nu!

Pe 11 octombrie, autoritățile britanice au anunțat că au reținut un bărbat pe aeroportul din Glasgow, suspect că ar fi bărbatul francez pe numele căruia există un mandat european de arestare din 2011.

Amprenta semăna! Omului i s-au recoltat și alte probe biologice și surpriza autorităților a fost imensă.

După ce au primit rezultatul testului ADN, cei de la poliția britanică au aflat că omul pe care-l reținuseră avea un ADN diferit, deci nu era Xavier Dupont!

Autorităților le-a atras atenția bărbatul de 58 de ani fiindcă s-ar fi folosit de un pașaport fals pentru a intra în țară, un pașaport furat din 2014 unui anume Guillaume Joao.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Informația a fost retractată ulterior de autorități. Nu se știe, așadar, ce i-a determinat să-l rețină și să-i ia amprentele, iar mai apoi probe de ADN.

„A fost o greșeală foarte mare”

„Vineri, 11 octombrie 2019, un bărbat a fost arestat pe aeroportul din Glasgow și rămâne în custodia poliției în legătură cu un mandat european de arestare emis de autoritățile franceze.

Cercetările în privința identițății sale sunt în curs de confirmare și continuăm să ținem legătura cu colegii noștri din agențiile care ne ajută”, a spus un reprezentant al poliției din Glasgow.

„Probele ADN au dovedit că omul arestat la Glasgow nu este suspectul de crimă căutat. S-a făcut o mare greșeală în Scoția, unde ofițerii care l-au reținut pe respectivul bărbat vor fi anchetați.

A afirma public că bărbatul era Xavier Dupont de Ligonnès a fost o greșeală foarte mare”, a spus unul dintre anchetatorii francezi, care aștepta cu sufletul la gură informații de la colegii britanici, cu speranța că acest caz își va găsi rezolvarea după opt ani.


Citeşte şi:

O româncă din Italia s-a dus acasă în pauza de prânz, dar a fost omorâtă de prietenul ei, tot român!

Dana Leonte, românca ucisă în Spania, ar fi fost atacată cu o bâtă de baseball. Iubitul tinerei este principalul suspect

VIDEO | Momentul sfâșietor în care fratele unui bărbat ucis anul trecut a îmbrățișat-o în fața instanței pe cea care a fost condamnată pentru această crimă!

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine