Mergi direct la conținut »
Polițist acuzat de crimă după ce a împușcat mortal o femeie de culoare în timpul unei intervenții
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Polițist acuzat de crimă după ce a împușcat mortal o femeie de culoare în timpul unei intervenții

Aaron Dean, un polițist care a ucis o femeie de culoare în timpul unei intervenții de sâmbătă, a fost arestat și acuzat pentru crimă, a anunțat Poliția din Forth Worth, Texas, citată de BBC News.

De Ana Hațeg,

Atatiana Jefferson a fost ucisă, sâmbătă, după ce poliția a răspuns la un apel al unui vecin. Imaginile de pe camerele pe care polițiștii le-au purtat asupra lor au arătat că polițistul a tras asupra femeii aflată în dreptul geamului la câteva secunde după ce a văzut-o.

Femeia în vârstă de 28 de ani, trăia în Fort Worth, Texsas, cu nepotul său de 8 ani. Un vecin a sunat la poliția de proximitate, îngrijorat din cauza faptului că ușa de la casa ei fusese deschisă toată noaptea.

Familia femeii a cerut începerea unei investigații federale susținând că a fost vorba de un act de imprudență.

Bărbatul care a sunat la poliție, James Smith, 62 de ani, a declarat presei locale că încearcă să fie un vecin bun și acum se simte vinovat pentru moartea femeii. „Dacă nu aș fi apelat la departamentul de poliție, ea ar fi încă în viață”, a declarat bărbatul.

Poliția din Forth Worth, Texas, a scris pe Twitter că Aaron Dean este reținut la închisoarea din Tarrant County. Luni, șeful poliției, Ed Kraus, a spus reporterilor că Dean a demisionat din forțele de ordine.

Close
Închide
  Close