„Având în vedere că se preconizează aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru miercuri, 7.06.2023, începând cu ora 11:00, ne întâlnim la sediul Camerei Deputaţilor (intrarea Parc Izvor), unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare: scoaterea pensiilor militare din PNRR şi aplicarea Legii 223/2015 aşa cum a fost votată şi promulgată”, se arată într-un comunicat al FSNPPC.
Pe 29 mai, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că pensiile speciale vor fi impozitate cu 30%, iar vârsta de pensionare crește la 65 de ani pentru militari și diplomați.
Săptămâna trecută, sindicaliștii au anunţat un calendar de proteste care debutau cu pichetări ale sediilor MAI, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.
Ulterior, ministrul de interne, Lucian Bode, s-a întâlnit cu sindicaliştii, cărora le-a prezentat o ofertă a Guvernului legată de aplicarea Legii 153/2017 în două etape: de la 1 iulie 2023, aplicarea grilei din Anexa VI (ultima tranşă restantă de încasat cu o medie de 374 de lei net/lună), iar la prima rectificare bugetară, calcularea sporurilor la salariul de funcţie aflat în plată pe grilă (o creştere în medie cu 370 de lei /net/lună).
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
seaman651 • 07.06.2023, 14:23
Tot de la buget vin pensiile "militare" si tot fara contributivitate sunt. Adica fara ca meitzianul sa plateasca o contributie la fondul de pensii, restul boborului trebuie sa le dea lor pensii si inca de la varste la care altii mai muncesc o viata. Si dupa ce melitzianul se pensioneaza, se angajeaza tot la buget si tot contribuabilul trebuie sa-i plateasca salariul.